Rođeni sutra protiv Čapljine

Pred nama je 26. kolo Prve lige Federacije BiH. Naši Rođeni u subotu, 13.05. od 17 sati gostuju u Čapljini, protiv istoimene ekipe.

Velež je nakon osvojenih 12 bodova u posljednja četiri kola uspio izaći iz opsane zone. Trenutno se nalazi na  7. mjestu na tabeli sa osvojenih 36 bodova. Ali, kako i sam trener Rahimić napominje, opuštanja ne smije biti. Rođeni su svjesni da je pred njima teška utakmica, ali se na stadion Bjelave idu nadigravati.

Čapljina se trenutno nalazi na 12. mjestu na tabeli sa 31 osvojenim bodom, i za njih sutrašnja utakmica ima ogromni značaj.  U posljednjem kolu poraženi su u Orašju sa 2:1. Zanimljivo, u zadnje četiri utakmice na svom trenu nisu primili gola, a dali su sedam. Imaju tri pobjede ( GOŠK, Radnički, Budućnost ), dok su remizirali protiv Jedinstva.

S obzirom da je ova utakmica izabrana od strane Saveza za direktan prenos na City televiziji, kao najzanimljiva i rezultatski izuzetno važna, na utakmici će biti delegerino šest sudija. Glavni sudija će biti Frano Jelić iz Širokog Brijega. Pomoćnici će biti Bilješko ( Novi Travnik ) i Demir ( Kakanj ). Dodatni pomoćnici su Sarajkić ( Sarajevo ) i Pavlović ( Ljubuški ). Šesto ( Sarajevo ) je 4. sudija. Delegat je Okić ( Gračanica ), dok je posmatrač Topić ( Cazin ).

Utakmica se igra u subotu, 13.05.2017. godine u 17 sati.

Sretno Rođeni !