Rođeni spremni dati svoj maksimum protiv lidera Prve lige FBiH

Sutra je na rasporedu 13. kolo Prve lige FBiH, u kojem Velež dočekuje lidera prvenstva, Bosnu iz Visokog.

Ovo će Veležu biti peta utakmica u 14 dana, i sigurno će gosti biti svježiji, jer nisu imali obaveza u Kupu. Ipak, ko god istrči sutra na teren, ostavit će srce na terenu i dati svoj maksimum. Zbog toga je trener Ibro Rahimić dosta i rotirao u Kup utakmicama, jer trenutno, prioritet je prvenstvo. Za ovu utakmicu jedini suspendovan u redovima Veleža je Denis Zvonić.

Bosna Visoko u Mostar dolazi kao lider Prve lige, i sigurno da na tom mjestu žele ostati i nakon duela sa Veležom.  U zadnjem kolu su na domaćem terenu, u derbiju kola pobijedili Orašje rezultatom 2:1, ali su ostali i bez tri igrača, a među njima je i najbolji strijelac ekipe, Čabaravdić.

Danas su Rođeni odradili i posljednji trening pred sutrašnju utakmicu. Trening je bio lakšeg inteziteta, a trener Rahimić je još jednom provjerio u kakvom stanju su igrači, jer sutra mogu igrati samo najspremniji.

S obzirom na termin utakmice i lijepo vrijeme, nadamo se da će tribine stadiona biti obojene u crveno. Podrška sa tribina u ovakvim utakmicama je izuzetno važna.

SVI KAO JEDAN, MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

Utakmica se igra sutra, 29.10.2016. godine, od 13 :30 sati.