Rođeni se spremaju za utakmicu protiv Radničkog

Osvojenih sedam bodova od mogućih devet Rođenima je donijelo potrebnu dozu samopouzdanja, tako da  se sa velikim nestrpljenjem čekaju nove utakmice. Prva naredna utakmica se igra u Lukavcu protiv Radničkog, u okviru 19. kola Prve lige Federacije BiH.

Danas su Rođeni pored treninga odradili jedno stručno testiranje koje treba da pokaže trenutno stanje igrača, kao i one stvari na kojima trebaju da nastave raditi u narednom periodu. Ipak, kako se termin utakmice polako približava, sve misli se okreću samo prema Radničkom.

Trener Rahimić želi da ekipa napravi korak naprijed kada je u pitanju sami ulazak u utakmicu:

„ Mi jednostavno nemamo izbora, mi moramo u svaku utakmicu da idemo po bodove. Od prve minute ćemo krenuti ofanzivno kako bi kraj utakmice dočekali mirno. Podatak da smo uspijeli dva puta preokrenuti rezultat je svakako pozitivan, vrlo je važno da igrači ne padaju kada prime gol. Naravno, bolje je da mi povedemo i da ne moramo stizati rezultat.“

Dvije pobjede su dodatno uticale na moral i samopouzdanje ekipe, što se osjeti na igračima u toku treninga :

„ Osvojeni bodovi su dodatno motivisali igrače, koji odlično rade na treninzima. Atmosfera je opuštenija, što igrače čine kreativnijim, tako da smo na zadnjem treningu uživali u golovima koje su davali. U svakom slučaju, želimo što prije da izađemo iz zone ispadanja, kako bi se svi malo opustili, kako mi u ekipi tako i ljudi koji mukotrpno rade na infrastrukturi.“

Utakmica FK Radnički – FK Velež se igra u nedjelju, 26.03. 2017. godine, od 15:30, uz direktan prenos na City televiziji.