Rođeni prokockali pobjedu protiv Radničkog

Danas je u Lukavcu odigrana utakmica 19. kola Prve lige Federacije BiH, u kojoj su se sastali FK Radnički i FK Velež. Iako su Rođeni vodili sa 2:0 sve do 83. minute, na kraju je rezultat bio 2:2.

Rođeni su istrčali u sasatvu : Abdihodžić – Krcić, Mahinić, Zvonić, Petrović – Memić – Rodrigo, Panesso – Mujezinović, Handžić – Brandao. Na klupi su bili : Tipura, Uzun, Isić, Avdić, Ćosić, D. Ćemalović, Tatar.

Prije utakmice, trener Ibro Rahimić je poželio da ekipa bolje ulazi u utakmicu, i igrači su ga ispoštovali. Odlično otvaraju Već u 4. minuti Brandao dovodi Rođene u vodstvo, da bi u 18. minuti nakon autogola Salihovića došao do 2:0.

Nakon dva gola, Velež je malo prepustio terensku incijativu domaćinu, koji to nisu uspijeli iskoristiti. Težak teren nije dozvoljavao neku tečniju igru, tako da se na poluvrijeme otišlo sa rezultatom 2:0 za Rođene.

Početkom drugog poluvremena, trener Rahimić vrši prvu izmjenu. Umjesto tek oporavljenog Panessa, ulazi bivši igrač Radničkog, Mehmed Ćosić.

Rođeni su zaprijetili preko Mujezinovića, koji dobro prolazi po desnoj strani, ali njegov šut golman domaćih brani. Sredinom drugog poluvremena, Tatar ulazi umjesto Rodriga. Zbog teškog terena, trener Rahimić je želio da ima svježe igrače u sredini terena, kako bi što mirnije priveli utakmicu kraju. Ipak, kako se utakmica bližila kraju, Radnički je povečavao pritisak na gol Rođenih.

U 81. minuti povrijeđenog Handžića zamjenio je Uzun. Iako je izgledalo da Rođeni drže sve u svojim rukama, domaćini uspijevaju izjednačiti u samo tri minute. Prvo Salihović u 84. minuti a zatim i Udovičić postižu golove, i postavljaju konačnih 2:2.