Rođeni preokretom do pobjede od 3:2 protiv Neretvanca

Na pomoćnom terenu u Vrapčićima odigrana je utakmica između Veleža i Neretvanca. Nakon velikog preokreta slavili su Rođeni rezultatom 3:2.

Velež je istrčao u sastavu : Rahimić – Alikadić, Memić, Zvonić, Petrović – Krcić, Avdić – Mujezinović, Rodrigo, Ovčina – Panesso.

Utakmicu bolje otvaraju Rođeni, koji prijete šutevima Alikadića, Petrovića, te iz prekida Zvonića i Memića, ali bez uspjeha. Velež je bio malo konkretniji i opasniji od gostiju, koji iz prvog pravog šuta dolaze do gola. Istina, prelijep gol postigao je Stojanovski u 32. minuti.

Taj gol kao da je malo poremetio igrače Veleža, koji ubrzo primaju i drugi gol. Nakon prekida nastala je mala gužva, gdje se najbolje snalazi Sršen, u 36. minuti. Pred kraj poluvremena, Mujezinović i Rodrigo pokušavaju šutevima ugroziti gol gostiju, ali nije bilo preciznosti. Na odmor se otišlo sa vodstvom gostiju od 2:0, što po prikazanom na terenu nije bio najrealniji rezultat.

Drugo poluvrijeme donosi mnoge izmjene. Igraju Abdihodžić – Krcić, Mrgan, Zvonić, Uzun – Ivković, Obradović – D. Ćemalović, Tatar, Handžić – Ubiratan Brandao de Souza.

Opet bolje otvaraju Rođeni. Tatar je imao 2-3 situacije gdje je kasnio sa pasom, a onda Handžić pokušava udarcem sa 20-tak metara, ali bez uspjeha. Gosti su jednom brzom transformacijom po osvojenoj lopti zaprijetili golu Rođenih, ali nije bilo preciznosti kod šuta.

A onda, preokret kakav se viđa na evropskim terenima. Prvo Kenan Ivković preciznim udarcem smanjuje na 1:2 u 60. minuti. Vrlo brzo, gosti pogađaju stativu, da bi onda Handžić napravio mali dar-mar odbrani gostiju, za 2:2. Igrala se 65.minuta.

Brza dva gola su malo poremtili goste iz Opuzena, koji nisu mogli doći do daha od Rođenih koji su nošeni podrškom prisutnih navijača letjeli po terenu u tom trenutku. Brandao u 70. minuti promašuje veliku šansu, kada lobom prebacuje gol gostiju. Na sreću domaćih, Dino Ćemalović je bio precizniji, pa je asistenciju Tatara spremio u mrežu, za 3:2 u 73. minuti. Gosti su pred sami kraj zaprijetili golu Veleža, ali odlično brani Benjamin Tipura, koji je sredinom poluvremena zamijenio Abdihodžića.

Tako su Rođeni upisali još jednu pobjedu, u jednoj dobroj i uzbudljivoj utakmici.