Rođeni pred imperativom pobjede protiv Orašja

Sutra u okviru 22. kola Prve lige Federacije BiH Velež na svom terenu dočekuje ekipu Orašja.

Obje ekipe su u prošlom kolu doživjele poraz rezultatom 3:0. Rođeni su izgubili u Banovićima, a Orašje na svom terenu protiv Sloge SH. Velež se trenutno nalazi u opasnoj zoni na 13. mjestu sa 24 boda, dok Orašje zauzima 5. mjesto sa 34 boda, pet bodova manje od prvoplasiranog Travnika.

Danas su Rođeni trenirali na glavnom terenu, gdje je stručni štab predvođen Ibrom Rahimićem izvršio posljednje pripreme pred sutrašnju utakmicu. Nakon odrađene kazne u prošlom kolu u ekipu se vraća Mahinić, dok je zbog žutih kartona suspendovan Avdić.  

Amer Mahinić  svjestan je težine zadatka koji je sutra pred ekipom :

„ Znamo da nas sutra očekuje teška utakmica, jer nije lako igrati utakmice pod imperativom pobjede. Svaki igrač koji sutra istrči na teren mora da pruži svoj maksimum, i ako odigramo kako znamo, rezultat neće izostati. Svi se nadamo da uz veliku podršku sa tribina možemo do nova tri boda.“

Zbog povreda za sutrašnju utakmicu trener Rahimić, pored suspendovanog Avdića,  ne može računati na Panessa i Handžića,  dok su svi ostali igrači trenirali, i nalaze se u konkurenciji za sutrašnju utakmicu. 

Utakmica se igra sutra, 15.04.2017. godine, od 16:30h.