Rezultati selekcija Omladinske škole „Muhamed Mujić“ za vikend, 09/10.03.2019. godine

11.03.2019.

Za vikend koji je iza nas na terenu su bile i selekcije Omladinske škole FK Velež “Muhamed Mujić”. Postignuti su sljedeći rezultati:

Juniori Veleža koji se takmiče u okviru Premijer lige BiH, nakon pobjede u prošlom kolu protiv Radnika (3-1; Mandžuka, Agović i ag.), u subotu (09.03.) doživili su poraz od ekipe Travnika rezultatom 2-0. Nakon 15. kola juniori Veleža zauzimaju 11. mjesto sa 13 osvojenih bodova. U narednom kolu Rođeni će ugostiti ekipu Krupe.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Kadeti i juniori Veleža koji se takmiče u okviru Omladinske lige BiH – grupa jug krenuli su u proljetni dio prvenstva gostovanjem kod ekipe Troglava 1918 iz Livna. Utakmice su se igrale u nedjelju, 10.03.2019. godine, a obje pobjede upisao je Troglav.

Kadeti Veleža doživili su poraz rezultatom 2:1, a strijelac gola za Rođene bio je Kenan Salčin, dok su juniori izgubili rezultatom 3:0. Na tabeli, kadeti Veleža se nalaze na 2. mjestu sa 28 bodova, dva manje od prvoplasiranog Tomislava, dok se juniori nalaze na 3. mjestu sa 23 boda, sa zaostatkom od jednog boda od prvoplasiranog GOŠK-a koji ima utakmicu manje.

U narednom kolu, kadeti i juniori Veleža ugostit će ekipu Brotnja.

Poziv za kamp „Elitni omladinski igrači“ za 2004. godište  dobili su naši članovi kadetske selekcije, Emir Rebac, Harun Abaza i Anes Gadara, koji će od 10.03. do 16.03. trenirati u trening kampu NFSBiH u Zenici.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Svoje prvo proljetno kolo u okviru HNK lige odigrali su pretpioniri i pioniri Veleža, koji su u Rodoču odigrali utakmice protiv svojih vršnjaka iz Branitelja.

Pretpioniri Veleža su doživili poraz rezultatom 2:1, a strijelac jedinog gola bio je Omar Rahimić. Pioniri su remizirali rezultatom 2:2 (Šemšić, Kajan). Na tabeli, pretpioniri se nalaze na 2. mjestu, dok su pioniri na 3. mjestu. U narednom kolu, mali Rođeni gostuju u Čapljini.