Rezultati selekcija Omladinske škole „Muhamed Mujić“, važna pobjeda juniora protiv Širokog Brijega

22.04.2019. godine

Protekli vikend svoje prvenstvene utakmice imale su i selekcije Omladinske škole FK Velež „Muhamed Mujić“, a postignuti su sljedeći rezultati:

U subotu, 20.04.2019. godine, juniori Veleža su ostvarili važnu pobjedu na pomoćnom terenu Stadiona Rođeni u okviru Premijer lige BiH protiv NK Široki Brijeg rezultatom 3:2.

Poveli su gosti u 16. minuti golom Marića, da bi Rođeni golovima Bakira Bašića u 29. i 45. minuti preokrenuli rezultat. U 64. minuti gosti su poravnali preko Marušića, da bi Anes Agović u 89. minuti pogodio i donio tri važna boda Veležu.

Na tabeli nakon 20. odigranog kola, juniori Veleža zauzimaju 10. mjesto sa 22 boda, sedam više od Slavije koja se nalazi u zoni ispadanja na 13. mjestu. U narednom kolu Rođeni gostuju upravo Slaviji.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Kadeti i juniori Veleža koji se takmiče u okviru Omladinske lige BiH – grupa Jug gostovali su u Čapljini, kod istoimene ekipe. Kadeti Veleža su poraženi rezultatom 3:2 (Rebac, Sijamija), a poraz su upisali i juniori, bilo je 1-0.

Na tabeli, kadeti se nalaze na 1. mjestu sa 43 boda, što je 12 bodova više od drugoplasiranog Tomislava koji ima tri utakmice manje. Juniori Veleža se nalaze na 4. mjestu sa 30 bodova. U narednom kolu Rođeni će ugostiti ekipu Posušja.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Pioniri i pretpioniri Veleža su u utorak, 16.04. odigrali svoje utakmice na pomoćnom terenu protiv Stoca, u okviru HNK lige.

Pretpioniri Veleža su upisali pobjedu rezultatom 2:0, a dvostruki strijelac bio je Omar Rahimić. Pioniri Veleža su poraženi rezultatom 2:1 (Puce).

Na tabeli, pretpioniri se nalaze na 2. mjestu sa 37 bodova, dok se pioniri nalaze 4. mjestu sa 34 boda. U narednom kolu mali Rođeni gostuju kod ekipe Rame.

#MUSVDG