Rezultati selekcija Omladinske škole „Muhamed Mujić, 18.05.2019. godine

19.05.2019.

Jučer su svoje prvenstvene utakmice igrale i selekcije Omladinske škole FK Velež „Muhamed Mujić“, a postignuti su sljedeći rezultati:

Juniori Veleža u okviru 24. kola Premijer lige BiH ugostili su ekipu Slobode iz Tuzle. Na kraju, Rođeni su upisali važnu pobjedu rezultatom 1:0, a strijelac jedinog gola bio je Omar Zaimović u 76. minuti.

Sa ovom pobjedom Rođeni nastavljaju borbu za ostanak u Premijer ligi, a trenutno se nalaze na 9. mjestu sa 28 bodova. Od izuzetne važnosti će biti naredna utakmica, kada će na pomoćnom terenu Stadiona Rođeni ugostiti ekipu Mladosti Doboj Kakanj. Sa tom pobjedom, juniori će osigurati da i naredne sezone igraju Premijer ligu BiH.
_ _ _ _ _ _ _

Pretpioniri i pioniri Veleža koji se takmiče u okiru HNK lige ugostili su svoje vršnjake iz Čapljine, čiji su pretpioniri upisali pobjedu rezultatom 1:0. Pioniri Veleža su bili bolji rezultatom 3:1. Dvostruki strijelac bio je Omar Kozić, dok je jedan gol dao Abaza Harun.

Pretpioniri Veleža se trenutno nalaze na 2. mjestu, dok su pioniri na 4. mjestu. U narednom kolu putuju u Čitluk, gdje će odigrati utakmice protiv vršnjaka iz Brotnja.
_ _ _ _ _ _ _ _

Selekcija pjetlića FK Velež učestvovala je na turniru u Ljubuškom, na kojem je osvojila 1. mjesto.

IMG-25cce1fec056ead89e26560d61094085-V

_ _ _ _ _ _

Kadeti i juniori Veleža koji se takmiče u okviru Omladinske lige BiH – grupa Jug bile su slobodne i ovaj vikend, a u naredni gostuju u Grudama.

#MUSVDG