Rezultati selekcija Omladinske škole „Muhamed Mujić“, 06/07.04.2019. godine

07.04.2019.

Jučer i danas svoje prvenstvene utakmice igrale su i selekcije Omladinske škole FK Velež „Muhamed Mujić“, a postignuti su sljedeći rezultati:

Danas su na pomoćnom terenu Stadiona Rođeni pretpioniri i pioniri Veleža ugostili svoje vršnjake iz NK Međugorje u okviru HNK lige, a Rođeni su upisali obje pobjede. Pretpioniri su bili bolji rezultatom 3:0 (2x Škaljić Nirmel, 1x Šafro Faris), dok su pioniri slavili rezultatom 6:1 (Puce, Gosto, Đuliman, Salčin, Kozić, Obradović).

Na tabeli, pretpioniri se nalaze na 2. mjestu, dok su pioniri trenutno na 3. mjestu. U narednom kolu Rođeni će ugostiti ekipu Zrinjskog.
_ _ _ _ _ _ _ _ _

Danas su kadeti i juniori Veleža gostovali u Stocu, kod istoimene ekipe u okviru Omladinske lige BiH – grupa Jug. Kadeti Veleža su upisali pobjedu rezultatom 4:0 (2x Kodro, 1x Trebović i Sijamija), dok su juniori poraženi rezultatom 2:1 (Haljković).

kadeti

Na tabeli, kadeti se nalaze na 1. mjestu sa 40 bodova, što je 9 bodova više od drugoplasiranog Tomislava koji ima dvije utakmice manje, dok su juniori trenutno na 2. mjestu. U narednom kolu, kadeti i juniori Veleža gostuju kod ekipe Leotara iz Trebinja.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Juniori Veleža koji se takmiče u okviru Premijer lige BiH u subotu 06.04. ugostili su ekipu Željezničara, koja je sa dva gola pred sami kraj utakmice upisala pobjedu rezultatom 2:0. Na tabeli, juniori Veleža trenutno zauzimaju 12. mjesto, a u narednom kolu gostuju kod ekipe Zvijezda 09.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Selekcija pjetlića FK Velež učestvovala je na turniru na otoku Braču, gdje su osvojili 2. mjesto. U finalu je bila bolja selekcija FK Crvena zvezda. Za najboljeg golmana turnira proglašen je naš Elmin Mataradžić.

Naredni vikend nastavljaju sa utakmicama u okviru Hey lige.

prgi

Mostar u srcu, Velež do groba!