Rezultati selekcija Omladinske škole FK Velež „Muhamed Mujić“

Danas, 07.04.2018., na pomoćnom terenu Stadiona Rođeni svoje utakmice u okviru HNK lige igrali su pretpioniri i pioniri Veleža i Igmana.

Pretpioniri su upisali visoku pobjedu nad vršnjacima iz FK Igman, bilo je 7:0. Trostruki strijelac bio je Kenan Đuliman, dva gola je dao Faris Husić, dok su po jedan dali Omar Rahimić i Đenan Puce.

Pioniri Veleža su također upisali pobjedu, bilo je 2:1. Strijelci su bili Trebović i Beća, dok je za Igman pogodio Malkić.

U četvrtak, 05.04., pretpioniri i pioniri su ugostili ekipu Branitelja, također u okviru HNK lige.

Pretpioniri su slavili rezultatom 5:1. Trostruki strijelac bio je Husić, dok su po jedan dali Puce i Prguda Junuz.  Za goste precizan je bio Vučić. Na tabeli, pretpioniri Veleža zauzimaju 1. mjesto sa maksimalnih 54 boda iz 18 utakmica, sa gol razlikom 106:9 !

Pioniri su također bili sigurni, završilo je 6:1. Amar Kodro dao je četiri gola, dok su po jedan dali Dino Džinović i Kenan Salčin. Za goste je pogodio Lasić. Na tabeli, pioniri zauzimaju 1. mjesto sa 48 bodova, i gol razlikom 49:5.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Danas su kadeti i juniri Veleža koji se takmiče u okviru Omladinske lige BiH – grupa Jug gostovali u Rami kod istoimene ekipe.

Kadeti su upisali pobjedu rezultatom 4:1. Dvostruki strijelac bio je Mehmed Pirija, dok su po jedan dali Tarik Pehilj i Saud Haljković. Kadeti zauzimaju 3. mjesto sa 34 boda i gol razlikom 54:5, osam bodova manje od prvoplasiranog Posušja, koji ima utakmicu više.

Juniori su poraženi rezultatom 3:1, a jedini gol za Rođene je dao Edin Marić. Na tabeli, juniori zauzimaju 5. mjesto sa 28 bodova, i gol razlikom 36:16, osam bodova manje od prvoplasirane ekipe Stolac, koja ima utakmicu više.

rama kad

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Juniori koji se takmiče u okviru Premijer lige BiH u nedjelju 08.04. gostuju kod ekipe Mladost Doboj Kakanj. Rođeni se nakon 17. odigranog kola nalaze na 9. mjestu sa 23 boda, dok je Mladost na 12. mjestu sa 14 bodova.

U srijedu, 04.04., juniori Veleža su ugostili lidera na tabeli Premijer lige, ekipu Sarajeva, koja je opravdala epitet favorita upisavši pobjedu rezultatom 4:1. Jedini strijelac za Rođene bio je Adis Puce.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Naredni vikend, 15.04. 2018. godine, svoje takmičenje u okviru Hey lige nastavljaju i pjetlići FK Velež.