Rezultati selekcija Omladinske škole, 18. i 19.08.2018. godine

19.08.2018.

Jučer i danas svoje prvenstvene utakmice igrale su i omladinske selekcije FK Velež.

Juniori koji se takmiče u okviru Premijer lige BiH danas su gostovali kod ekipe Krupe, u okviru 3. kola, a na kraju je završilo 3:1 za Krupu. Rođeni su poveli golom Mandžuke u 4. minuti, a izjednačio je Đorđić u 21. minuti. U drugom poluvremenu domaćin nakon ag. dolazi do 2:1 u 57. minuti, a Vrebac u 67. minuti postavlja konačnih 3:1.

Rođeni nakon 3. kola imaju 4 boda, a u narednom kolu juniori Veleža će ugostiti Borac.

_ _ _ _ _ _ _ _ _

Kadeti i juniori koji se takmiče u Omladinskoj ligi BiH – grupa Jug igrali su jučer na pomoćnom terenu utakmice 1. kola protiv NK Troglav. Kadeti su bili bolji rezultatom 4:0. Dvostruki strijelac bio je Zinedin Mašić, a po jedan su dali Tarik Hošo i Bakir Bašić.

Juniori su također upisali pobjedu, bilo je 1-0, a strijelac jedinog gola bio je Harun Kajtaz. U idućem kolu Rođeni gostuju kod ekipe Brotnja.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Naredne sedmice svoje prvenstvo u okviru HNK lige počinju pretpioniri i pioniri, koji će ugostiti svoje vršnjake iz Zrinjskog.

U međuvremenu, pretpioniri su nastupili na turniru u Pazariću, gdje su osvojili 3. mjesto. Ovom prilikom podsjećamo da su u toku prijave za Velež Mostar Kup 2018.

turnir prguda