Rezultati selekcija Omladinske škole, 13/14.10.2018. godine

14.10.2018.

Ovaj vikend na terenima su bile i selekcije Omladinske škole FK Velež „Muhamed Mujić“.

Danas su na pomoćnom terenu Stadiona Rođeni svoje utakmice odigrale kadetske i juniorske selekcije Veleža i Igmana, u okviru Omladinske lige BiH – grupa Jug.

Kadeti Veleža su bili bolji rezultatom 4:0. Dvostruki strijelac bio je Bašić Bakir, jedan gol je dao Rokić Ermin, i ag. Na tabeli, kadeti Veleža drže 1. mjesto sa 25 bodova nakon 9. kola.

Juniori Veleža su bili bolji rezultatom 3:2. Dvostruki strijelac bio je Anes Agović, a jedan gol je dao i Pelja Samin. Za Igman su pogodili Canović Edin i Bajramović Faris. Na tabeli, juniori Veleža se nalaze na 1. mjestu sa 20 bodova, dva boda više upravo od Igmana, koji ima i dvije utakmice manje.

Podsjećamo, u srijedu 10.10.2018. godine, kadeti i juniori Veleža su gostovali kod ekipe Posušja. Kadeti su pobijedili sa 3:0 ( Hošo, Bašić, Habibija ), dok su juniori remizirali, bilo je 2:2 ( 2x Puce ). U narednom kolu, Rođeni su slobodni.

Ovaj vikend juniori koji se takmiče u okviru Premijer lige BiH bili su slobodni zbog reprezentativne pauze. Naredni vikend na rasporedu je duel sa Zrinjskim.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Jučer su pretpioniri i pioniri Veleža bili domaćini vršnjacima iz Neuma, u okviru HNK lige. Pretpioniri su upisali sigurnu pobjedu rezultatom 7:0. Po tri gola dali su Kenan Đuliman i Omar Rahimić, dok je jedan gol dao Jogunović Haris. Na tabeli, nakon 8. kola, pretpioniri Veleža drže 2. mjesto na tabeli sa 19 bodova.

Pioniri Veleža su doživi prvi ovosezonski poraz rezultatom 2:1. Strijelac jedinog gola za Rođene bio je Šafro Faik. Na tabeli, pioniri Veleža i dalje se nalaze na 1. mjestu sa 19 bodova.  

U narednom kolu, Rođeni će gostovati u Međugorju.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Svoje utakmice u okiru Hey lige igrali su i pjetlići Veleža, koji igraju sa dvije ekipe, crveni i bijeli.

#MUSVDG