Rezultati selekcija Omladinske škole, 12/13.10.2019. godine

15.10.2019. godine

Juniori (Premijer liga BiH)

Proteklog vikenda na rasporedu je bilo 11. kolo U-19 Premijer lige BiH u okviru kojeg su juniori Veleža ugostili vršnjake iz FK Olimpik. Na kraju, gosti su upisali minimalnu pobjedu rezultatom 0:1, te tako nose tri boda iz Mostar.

Na tabeli, juniori trenutno zauzimaju 11. mjesto sa 8 bodova (10 – 2-2-6, 15:18), a ispod se nalaze Mladost sa 7, Slavija sa 6 i Travnik sa 4 boda. Rođeni imaju i utakmicu manje, koja će biti odigrana krajem ovog mjeseca protiv Zrinjskog. Trenutni lider je ekipa Željezničara sa 25 bodova iz 11 utakmica.

U narednom kolu, juniori koje sa klupe predvodi Alen Pajić,  gostuju kod ekipe Travnika.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Kadeti (Premijer liga BiH)

Kadeti Veleža su u nedjelju 13.10. ugostili ekipu NK Čelik, u okviru 14. kola U-17 Premijer lige BiH, te upisali pobjedu rezultatom 2:1. Strijelci su bili Kenan i Aldin Salčin. U prošlom kolu, kadeti su na stadionu Pod Bijelim brijegom odigrali neriješeno, bilo je 1:1, gdje su Rođeni vodili od 4. minute autogolom Mijatovića, da bi tek u 92. minuti Franko Sabljić donio bod Zrinjskom.

Na tabeli, kadeti trenutno zauzimaju 12. mjesto sa 10 bodova (13 – 2-4-7, 14:26), dok bod više imaju Tuzla City, Borac i Zvijezda 09. Kadeti Veleža imaju utakmicu manje protiv FK Mladost Doboj Kakanj, koja će biti odigrana sredinom narednog mjeseca. Trenutni lider je ekipa Zrinjskog sa 32 boda iz 13 utakmica.

U narednom kolu, kadeti koje sa klupe predvode Igor Remetić i Adnan Kadrić, gostuju u Tuzli, kod ekipe Slobode.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ __

Kadeti ( HNK/Ž liga)

Od ove sezone, kadeti Veleža nastupaju i u okviru HNK/Ž lige, koja je razvojna i u kojoj priliku za igru imaju igrači sa manjom minutažom u okviru U-17 Premijer lige BiH.

U subotu, 12.10., kadeti Veleža su u okviru HNK/Ž lige gostovali kod ekipe Sloga G.V/Uskoplje, te upisali pobjedu rezultatom 1:3. Strijelci su bili Amar Kodro, Ajdin Sušić i Tarik Glamoč.

Na tebeli, kadeti Veleža zauzimaju 4. mjesto u konkurenciji 12 ekipa, sa 14 bodova (7 – 4-2-1, 19:5). Na vrhu tabele, Rama i Zrinjski imaju 16 bodova, sa utakmicom manje.

U narednom kolu sastaju se kadeti Veleža i Zrinjskog.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Pioniri ( Premijer liga BiH)

Pionir Veleža su u nedjelju 13.10. ugostili vršnjake iz NK Čelik, u okviru 14. kola U-15 Premijer lige BiH, te upisali pobjedu rezultatom 2:0. Strijelci su bili Mirza Prguda i Đanis Gosto. U prošlom kolu, na stadionu Pod Bijelim brijegom, pioniri Veleža su poraženi od vršnjaka iz Zrinjskog rezultatom 2:1, a strijelac jedinog gola za Rođene bio je Bakir Crnomerović.

Na tabeli, pioniri Veleža trenutno zauzimaju 6. mjesto sa osvojenih 15 bodova ( 13 – 4-3-6, 25:24). Rođeni imaju utakmicu manje protiv FK Mladost Doboj Kakanj, koja će se odigrati sredinom narednog mjeseca. Trenutni lider je ekipa Borca iz Banja Luke sa 36 bodova iz 12 utakmica.

U narednom kolu, pioniri koje sa klupe predvode Elvis Ćorić i Samir Merzić, gostuju u Tuzli kod ekipe Slobode.

NAPOMENA: Kadeti i pioniri u okviru Premijer lige BiH igraju isti dan, te zajedno putuju na gostovanja. Lige čine 12 klubova koji se takmiče u okviru seniorske Premijer lige BiH, te zavise od njihovog konačnog plasmana. Nakon 22. kola, bodovi kadeta i pionira se zbrajaju. Prvih šest ekipe igrat će još deset kola u okviru tzv. elitne lige, a drugih šest ekipa će igrati tzv. razvojnu ligu.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Pioniri ( HNK/Ž liga)

Ove sezone pioniri nastupaju i u okviru HNK/Ž lige, gdje priliku za igru većinom imaju dječaci koji imaju manju minutažu u okviru Premijer lige BiH.

Pioniri Veleža u subotu 12.10. gostovali su u Međugorju, kod istoimene ekipe u okviru 8. kola, te upisali visoku pobjedu rezultatom 0:8. Dvostruki strijelac bio je Dženan Puce, dok su po jedan gol dali Ajdin Šemšić, Đanis Gosto, Anis Džaferbegović, Eman Pandur, Harun Kozić i Hamza Marić.

Na tabeli, pioniri Veleža trenutno zauzimaju 3. mjesto sa osvojenih 15 bodova ( 8 – 5-0-3, 29:18), što je četiri boda manje od prvoplasiranog Zrinjskog (19). Na 2. mjestu je Neum sa 18 bodova.

U narednom kolu, pioniri će ugostiti vršnjake iz HNK Stolac.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Pretpioniri ( HNK/Ž liga)

Pretpioniri Veleža su u subotu 12.10. gostovali u Međugorju, kod istoimene ekipe u okviru 8. kola, te upisali visoku pobjedu rezultatom 0:6. Dvostruki strijelac bio je Omar Rahimić, dok su po jedan dali Nidal Škaljić, Mirza Bjelavac, Emin Rahimić i Faris Puce.

Na tabeli, pretpioniri Veleža trenutno zauzimaju 2. mjesto sa 21 bodom ( 8 – 7-0-1, 33:6), što je tri boda manje od prvoplasiranog Zrinjskog.

U narednom kolu, pretpioniri koje sa klupe predvode Adin Omanović i Nedžad Serdarević, ugostiti će dječake iz HNK Stolac

NAPOMENA: Pioniri i pretpioniri u okviru HNK/Ž lige igraju isti dan, te zajedno putuju na gostovanja. Osvajač lige za pretpionire putuje na završni turnir.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Pjetlići ( CO liga)

Do sada je odigrano šest utakmica, a mali Rođeni imaju pet pobjeda i jedan remi, te se nalaze na vrhu tabele. Utakmice se igraju nedjeljom na pomoćnom terenu stadiona Pod Bijelim brijegom. Igra se po sistemu 7+1, 2009. godište i mlađi. Dječake sa klupe predvodi Ernad Čajdin, kojem u toku trenažnog procesa pomažu Nedžad Serdarević i Adin Omanović.

Pjetlići (Super liga Hercegovine)

Proteklog vikenda krenulo je i novo takmičenje za naše najmlađe članove, a radi se o Super ligi Hercegovine. Igra se po sistemu 8+1, 2008. godište i mlađi. Utakmice se igraju vikendom na pomoćnom terenu stadiona Rođeni.

#musvdg