Rezultati selekcija Omladinske škole, 06/07.10.2018. godine

07.10.2018.

Jučer i danas svoje prvenstvene utakmice igrale su i selekcije Omladinske škole FK Velež „Muhamed Mujić“.

Juniori Veleža koji se takmiče u okviru Premijer lige BiH gostovali su kod ekipe Sarajeva, gdje su poraženi rezultatom 2:1, ali uz dobru i borbenu igru. Poveli su Rođeni golom Manđuke u 3. minuti, da bi domaćin golovima Šabića u 52. i Đokanovića u 66. minuti preokrenuo rezultat.

Nakon 9. nepotpunog kola Rođeni zauzimaju 11. mjesto sa 7 bodova, a u narednom kolu, nakon reprezentativne pauze, na programu je duel sa Zrinjskim.
_ _ _ _ _ _ _ _ _

Pretpioniri i pioniri Veleža jutros su u okviru HNK lige gostovali u Čitluku kod ekipe Brotnja. Pretpioniri Veleža su bili bolji rezultatom 5:1. Strijelci su bili Jogunović, Šafro, Škaljić, Rahimić i Puce. Nakon 7. nepotpunog kola, pretpioniri se nalaze na 2. mjestu sa 16 bodova.

Pioniri Veleža su bili još ubjedljiviji i upisali su pobjedu rezultatom 7:1. Trostruki strijelac bio je Rebac, dvostruki Crnomerović, dok su po jedan dali Šafro i Puce. Nakon 7. nepotpunog kola pioniri Veleža se nalaze na 1. mjestu sa 19 bodova.

U narednom kolu pretpioniri i pioniri Veleža ugostit će vršnjake iz Neuma.
_ _ _ _ _ _ _ _ _

Kadeti i juniori Veleža koji se takmiče u okviru Omladinske lige BiH – grupa Jug svoje prvenstvene utakmice odigrat će u srijedu, kada će gostovati kod ekipe Posušja.
_ _ _ _ _ _ _ _ _

Pjetlići Veleža su ovaj vikend imali obaveze u okviru Hey lige, koja se igra na pomoćnom terenu stadiona Pod Bijelim brijegom i gdje nastupaju dvije selekcije, crveni i bijeli.

#MUSVDG