Rezultati selekcija Omladinske škole, 03/04.11.2018. godine

04.11.2018.

Jučer i danas svoje prvenstvene utakmice igrale su i selekcije Omladinske škole FK Velež „Muhamed Mujić“

Jučer, 03.11.2018. godine, u Visokom su svoju utakmicu u okviru 12. kola Premijer lige BiH odigrale juniorske selekcije Mladosti Doboj Kakanj i Veleža. Na kraju, Mladost je upisala pobjedu rezultatom 2:1. Strijelac jedinog gola za Rođene bio je Puce Adis sa penala u 81. minuti.

Na tabeli, Velež se nalazi na 13. mjestu sa 7 osvojenih bodova. U narednom kolu, Rođeni će ugostiti Čelik, koji se nalazi na posljednjem 14. mjestu.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Danas su na pomoćnom terenu svoje utakmice u okviru Omladinske lige BiH – grupa Jug odigrale kadetske i juniorske selekcije Veleža i Gruda.

Kadeti Veleža su upisali pobjedu rezultatom 5:3. Strijelci za Rođene bili su Hošo, Habibija, K. Salčin, Bešo i Beća. Trostruki strijelac za Grude bio je Marić Karlo.

Kadeti Veleža se nalaze na 1. mjestu sa 28 bodova, četiri više od drugoplasiranog Tomislava koji ima utakmicu manje. Kadeti Veleža su naredno kolo slobodni.

Juniori Veleža su bili bolji rezultatom 3:2. Strijelci za Rođene bili su Puce, Agović i Husović u 88. minuta za konačnih 3:2. Na tabeli, juniori Veleža se nalaze na 1. mjestu sa 23 boda, dva više od drugoplasiranog GOŠK-a, sa kojim će igrati naredni vikend.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Jutros su u Stocu, u okviru 11. kola HNK lige, svoje utakmice odigrali pretioniri i pioniri Stoca i Veleža.

Pretpioniri Veleža su bili bolji rezultatom 7:1. Četiri gola dao je Omar Rahimić, dok su po jedan dali Kurtović Nedim, Šafro Faris i Škaljić Nirmel. Na tabeli, pretpioniri Veleža se nalaze na 2. mjestu sa 22 boda, odmah iza Zrinjskog koji ima maksimalna 33 boda.

Pioniri Veleža su također bili sigurni, bilo je 5:1. Po dva gola dali su Husić Faris i Puce Dženan, dok je jedan gol dao Rebac Emir. Na tabeli, pioniri Veleža se nalaze na 3. mjestu sa 22 boda. Ispred su ekipe Zrinjskog sa 26 i Neum sa 25 bodova.

U narednom kolu, pretpioniri i pioniri Veleža ugostit će svoje vršnjake iz Rame.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Pjetlići Veleža su nastupili u okviru Hey lige koja se igra na pomoćnom terenu stadiona Pod Bijelim brijegom, gdje Rođeni nastupaju sa dvije selekcije, crveni i bijeli.

#MUSVDG