Rezultati Omladinskih selekcija za vikend, 30.09. i 01.10.2017. godine

Jučer i danas ( 01.10. ) svoje utakmice igrale su i Omladinske selekcije FK Velež „Muhamed Mujić“

Danas su pretpioniri i pioniri Veleža na pomoćnom terenu Stadiona Rođeni ugostili svoje vršnjake iz Rame, u okviru 6. kola HNK lige. U obje utakmice slavili su mali Rođeni. Pretpioniri su slavili rezultatom 6:0. Dvostruki strijelci bili su Omar Rahimić i Dženan Puce, dok su po jedan dali Kemal Salčin i Amar Obradović. Pretpioniri se i dalje nalaze na 1. mjestu sa 18 bodova, koliko ima i Zrinjski, sa gol razlikom 44:4.

Pioniri Veleža su slavili rezultatom 4:0. Dvostruki strijelac bio je Emin Ćupina, dok su po jedan dali Anis Kazazić i Harun Abaza. Pioniri se nalaze na 1. mjestu sa 16 bodova, uz gol razliku 14:0, sa tri boda prednosti nad ekipama Čapljine i Zrinjskog.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Jučer ( 30.09.) kadeti i juniori Veleža gostovali su u Posušju, u okviru 7. kola Omladinske lige BiH – grupa Jug. Kadeti su doživili prvi ovosezonski poraz rezultatom 1:0. Kadeti se nalaze na 3. mjestu sa 15 bodova, tri boda manje od prvoplasiranog Posušja.

Juniori su upisali sigurnu pobjedu rezultatom 5:1. Trostruki strijelac bio je Adis Puce, dok su po jedan dali Iris Mandžuka i Harun Kajtaz. Juniori se nalaze na 5. mjestu sa 12 bodova, tri manje od prvoplasiranih ekipa Gruda i Tomislagrada, koji imaju utakmicu više.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Juniori koji se takmiče u okviru Premijer lige BiH ovaj vikend su bili slobodni, jer je utakmica sa ekipom Zvijezda 09 prolongirana za narednu nedjelju, 08.10.2107. godine. Utakmica će se igrati u Etno selu Stanišići od 15h. Trenutno se juniori nalaze na 8. mjestu sa 10 bodova, nakon odigranih sedam utakmica.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Najmlađi Rođeni su danas u okviru Hej lige odigrali dvije utakmice, i upisali su dvije pobjede. Sa rezultatom 2-0 bili su bolji od Veleža iz Nevesinja i Cima.