Rezultati Omladinskih selekcija za vikend, 23. i 24.09.2017. godine

Ovaj vikend svoje utakmice imale su i Omladinske selekcije FK Velež „Muhamed Mujić“.

Danas ( nedjelja 24.09. ) na pomoćnom terenu Stadiona Rođeni odigrana je utakmica u okviru 7. kola juniorske Premijer lige BiH između Veleža i Viteza. Rođeni su bili bolji rezultatom 3:0. Strijeci su bili Maid Mrgan ( penal ), Deni Brkan i Azer Hebibović. Rođeni nakon 7. odigranog kola imaju 10 bodova i zauzimaju 8. mjesto na tabeli. Naredni protivnik je Zvijezda 09.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Pretpioniri i pioniri, koji se takmiče u okviru HNK lige, gostovali su u Čitluku, kod ekipe Brotnja. Pretpioniri su opet bili raspoloženi, te su slavili rezultatom 7:2. Dvostruki strijelci  bili su Kozić i Rahimić, dok su po jedan dali Šemšić, Jugo i Puce. Pretpioniri se nalaze na 1. mjestu sa 15 bodova nakon pet odigranih kola, sa gol razlikom 38:3.

Pioniri su također upisali pobjedu, bilo je 2:0. Dvostruki strijelac bio je Kodro. Pioniri se nalaze na 1. mjestu sa 13 osvojenih bodova, uz gol razliku 8:0.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Kadeti i juniori koji se takmiče u okviru Omladinske lige BiH – grupa Jug, jučer ( subota 23.09. ) ugostili su svoje vršnjake iz HNK Stolac. Kadeti su upisali sigurnu pobjedu rezultatom 8:0. Trostruki strijelac bio je Zekić, dvostruki Pehilj, dok su po jedan dali Pirija, Haljković i ag. Kadeti zauzimaju 2. mjesto sa 15 bodova iz pet odigranih kola, uz gol razliku 26:1. Prvoplasirani Igman ima utakmicu i bod više. Juniori Veleža su poraženi rezultatom 3:1, a jedini strijelac bio je Seferović.

_ _ _ _  _ _ _ _ _  _ _ _ _ _ _ __ _ _ _ _ _ _ _ 

Danas ( nedjelja 24.09. ) startovala je i Hej liga za najmlađe kategorije, koja je od ove sezone u organizaciji NSHNK.  Mali Rođeni su odigrali dvije utakmice i upisali su dva poraza. Danas su bolje bile ekipe Međugorja i Branitelja rezultatom 3:1.