Rezultati Omladinskih selekcija za vikend, 11. i 12.11.2017. godine

Redovno kolo igrali su juniori i kadeti u okviru Omladinske lige BiH – grupa Jug. Na pomoćnom terenu gostovala je ekipa HNK Branitelj. Rođeni su upisali dvije pobjede. Juniori su teže nego što se očekivalo slavili rezultatom 2:1. Dvostruki strijelac bio je Mandžuka. Juniori Veleža zauzimaju 2. mjesto na tabeli sa 25 bodova, koliko imaju i ekipe Troglava i Tomislava, sa dva boda manje od prvoplasirane ekipe HNK Stolac.

Kadeti su bili sigurniji, i upisali su pobjedu rezultatom 5:0. Redom su pogađali Pirija, Pirić, Zaimović, Demić i Pehilj. Kadeti se trenutno nalaze na 3. mjestu, sa tri boda manje od prvplasirane ekipe Troglava. U slučaju pobjede ekipa Posušja preuzet će 1. mjesto i razlika će biti pet bodova. Sa ovim utakmicama, završen je jesenji dio sezone u okviru Omladinske lige BiH – grupa Jug.

Vrijedi spomenuti da je član kadetske selekcije, Pehilj Tarik, nastupao za U-15 reprezentaciju BiH koja je od 31.10. do 04.11.2017. godine učestvovala na turniru u Francuskoj, gdje su poraženi od ekipa Maroka ( 0:1 ), Japana ( 0:2 ) i Francuske ( 0:5 ). Također, član kadetske selekcije, Pirija Mehmed, boravio je sredinom sedmice u trening kampu reprezentacije BiH u Zenici, u okviru elitnog kampa za dječake rođene 2002. godine.

U okviru HNK lige pioniri i pretpioniri Veleža gostovali su kod ekipe Cima. Pioniri su slavili rezultatom 2:0, dok su pretpioniri upisali pobjedu rezultatom 12:0. Obje selekcije se nalaze na 1. mjestu. Pioniri imaju 10 bodova više od Čapljine i Zrinjskog, dok pretpioniri imaju tri boda više od vršnjaka iz Zrinjskog. U narednom kolu slijedi gostovanje u Čapljini, nakon čega je i za ove selekcije završen jesenji dio sezone. Član pionirske selekcije, Salčin Kenan, dobio je poziv u okviru elitnog kampa reprezentacije, za dječake rođene 2003. godine.

Pjetlići Veleža su u okviru Hey lige igrali dvije utakmice, i upisali su pobjedu protiv Tomislava rezultatom 2:1, te remi protiv Branitelja, bilo je 1:1.

Juniori Veleža koji se takmiče u okviru Premijer lige BiH, koja broji 14 klubova, imali su pauzu zbog reprezentativnih utakmica. Naredni vikend na rasporedu je 13. posljednje kolo u jesenjem dijelu prvenstva, kada na pomoćni teren Stadiona Rođeni dolazi ekipa Zrinjskog. Rođeni se trenutno nalaze na 9. mjestu sa 17 osvojenih bodova, dok je Zrinjski na 5. mjestu sa 20 bodova, i utakmicom manje protiv FK Sarajevo.