Rezultati Omladinskih selekcija i raspored za vikend 28. i 29.10.2017. godine

Svoje sportske obaveze imali su i članovi Omladinske škole FK Velež „Muhamed Mujić“.

Juniori Veleža koji se takmiče u okviru Premijer lige BiH gostovali su jučer, 23.10., u Gabeli kod ekipe GOŠK-a. Rođeni su upisali pobjedu rezultatom 4:1. Strijelci su bili Mandžuka, Pranjga, Hebibović i Halilović, čiji je udarac u gol skrenuo domaći igrač.

Nakon 10. kola juniori Veleža zauzimaju 7. mjesto sa osvojenih 16 bodova. U narednom kolu dolazi ekipa Čelika. Utakmica je na rasporedu u subotu, 28.10., na pomoćnom terenu Stadiona Rođeni, od 12 sati.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Danas, 24.10., kadeti i juniori koji se takmiče u okviru Omladinske lige BiH – grupa Jug gostovali su u Livnu, kod ekipe Troglava. Kadeti su doživili poraz rezultatom 1:0. Kadeti se nalaze na 3. mjestu sa 21 bodom, tri manje od prvoplasiranog Posušja. Juniori su također poraženi identičnim rezultatom, i sada se nalaze na 4. mjestu sa 18 bodova.

Naredni protivnik kadetima i juniorima je ekipa Brotnja. Utakmice će se igrati najvjerovatnije u nedjelju, 29.10., na pomoćnom terenu, sa početkom u 11 i 13 sati.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Pioniri i pretpioniri su u subotu, 21.10., odigrali svoje utakmice u okviru HNK lige protiv vršnjaka iz Branitelja. Utakmice su se igrale u Rodoču, a Rođeni su upisali dvije pobjede.

Pioniri su slavili rezultatom 2:1. Poveli su domaćini golom Medića, da bi golovima Kodre i Omanovića Rođeni prokrenuli. Nakon odigranog 9. kola pioniri čvrsto drže 1. mjesto sa 25 bodova, šest više od drugoplasiranog Zrinjskog.

Pretpioniri su slavili rezultatom 4:1. Trostruki strijelac bio je Puce, dok je jedan dao Šemšić. Pretpioniri se također nalaze na 1. mjestu sa maksimalnih 27 bodova, tri više od drugoplasiranog Zrinjskog.

Naredne utakmice su protiv Igmana za vikend, koje će se igrati u Konjicu.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

U okviru Hey lige mali Rođeni su u nedjelju, 22.10., odigrali dvije utakmice. Slavili su protiv Čapljine rezultatom 4:0, dok su remizirali sa Brotnjom, bilo je 0:0.