Rezultati Omladinskih selekcija FK Velež za vikend

Pored prvog tima Veleža, ovaj vikend svoje utakmice u okviru prvenstva imali su i kadeti i juniori.

U okviru prvog proljetnog kola Omladinske lige BiH, grupa Jug, kadeti i juniori Veleža su gostovali u Prozor – Rami kod ekipe HNK Rama.

Kadeti Veleža su bili bolji od svojih vršnjaka rezultatom 4:0. Dvostruki strijelac bio je Agović, a po jedan su dodali Kurtović i Mandžuka.

Juniori su remizirli rezultatom 2:2. Rođeni su poveli golom Bajraktarevića, da bi domaćin preokrenuo u drugom poluvremenu. Ipak, A. Brkan sa penala postavlja konačnih 2:2.

Danas je Omladinska škola FK Velež ugostila selekciju FK Sarajevo, 2004/05 godište. Odigrana je utakmica sa odgovarajućom selekcijom Veleža. Iako je rezultat u odnosu na lijepo druženje bio u drugom planu, naša mala raja je bila bolja rezultatom 3:1. Dvostruki strijelac bio je Ćupina, a jedan gol dao je i Gušić.

U okviru Futsal lige, najmlađa selekcija Veleža je odmjerila snage sa vršnjacima iz FK Blagaj. Naši mali Rođeni su slavili rezultatom 7:0. Dvostruki strijelac bio je Omar Rahimić, a po jedan su dali još Salčin, Džinović, Ljevo, Ćorić, i Maksumić.