Rezultati omladinskih selekcija FK Velež za vikend 14/15.04.2018. godine

15.04.2018.

Jučer i danas svoje prvenstvene utakmice igrale su i omladinske selekcije FK Velež „Muhamed Mujić“.

Jučer su juniori koji se takmiče u okviru Premijer lige BiH ugostili svoje vršnjake iz FK Borac Banja Luka, koji su upisali pobjedu rezultatom 2:0. Juniori zauzimaju 9. mjesto na tabeli sa 23 osvojena boda. U narednom kolu gostuju kod ekipe Viteza.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Danas su na pomoćnom terenu odigrane utakmice između kadestih i juniorskih selekcija Veleža i Gruda, u okviru Omladinske lige BiH – grupa Jug.

Kadeti Veleža slavili su rezultatom 7:0. Trostruki strijelac bio je Tarik Pehilj, dok su po jedan dali Zekić, Demić, Haljković i Pirija. Na tabeli kadeti zauzimaju 2. mjesto sa 40 bodova, pet manje od prvoplasiranog Posušja.

Juniori su bili bolji rezultatom 4:2. Dvostruki strijelac bio je Adis Puce, dok su po jedan dali Brkan i Hebibović. Na tabeli, juniori zauzimaju 3. mjesto sa 34 boda, pet manje od prvoplasirane ekipe Stolac.

U narednom kolu, kadeti i juniori putuju u Stolac.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Pretpioniri i pioniri Veleža jutros su gostovali u Stocu, gdje su upisali dvije pobjede protiv istoimene ekipe.

Pretpioniri su upisali 20. pobjedu zaredom u okviru HNK lige, bilo je 3:2. Dvostruki strijelac bio je Dženan Puce, dok je jedan gol dao Kozić. Pioniri su opet upisali sigurnu pobjedu rezultatom 5:0. Trostruki strijelac bio je Amar Kodro, dok su po jedan dali Džinović i Gosto.

Na tabeli, pretpioniri i pioniri se nalaze na 1. mjestu. U narednom kolu bit će domaćini ekipi Cima.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Danas su svoje takmičenje u okviru Hey lige nastavili i pjetlići. Mali Rođeni su savladali Posušje sa 3:0, dok se ekipa Međugorja nije pojavila, pa je utakmica registrovana rezultatom 3:0.