Rezultati Omladinskih selekcija FK Velež „Muhamed Mujić“

Radi turnira Velež Mostar Kup 2017. koji se igrao prošli vikend na pomoćnom terenu Stadiona Rođeni , Omladinske selekcije su svoje prvenstvene utakmice igrali jučer i danas.

Kadeti i juniori su jučer, u okviru Omladinske lige BiH – grupa Jug,  kao domaćini dočekali ekipu HNK Branitelj i upisali dvije sigurne i uvjerljive pobjede.

Kadeti su bili bolji rezultatom 5:2. Trostuki strijelac bio je Anes Agović, dok su po jedan dali Iris Mandžuka i Adis Puce. Za goste, dvostruki strijelac bio je Naim Batlak. Kadeti se nalaze na prvom mjestu, sa šest bodova prednosti nad drugoplasiranom Slogom G.V/U.

Juniori su bili još uvjerljiviji, slavili su rezultatom  8:2. Dvostruki strijelac bio je Amar Alikadić, dok su po jedan dali Jazvin, Gosto, Obradović, Hebibović, Ajanić i Bajraktarević. Za goste su bili precizni Džeba i Soldo. Juniori se nalaze na prvom mjestu, sa tri boda više od drugoplasiranog Igmana iz Konjica.

Naredno kolo kadeti i juniori gostuju u Posušju, kod istoimene ekipe.

Pioniri Veleža su nastavili sa dobrim igrama. Danas su, u okviru HNK lige,  bili bolji od svojih vršnjaka iz FK Blagaj rezultatom 3:0. Dvostruki strijelac bio je Tarik Pehilj, dok je jedan dao Demir Bešo. Pioniri se nalaze na drugom mjestu, sa dva boda zaostatka za Zrinjskim.

U utakmici pretpionira, Blagaj je bio bolji rezultatom 3:2. Utakmice su se igrale u Blagaju.

Naredno kolu, pioniri i pretpioniri Veleža igraju protiv FK Lokomotiva.