Rezultati Omladinskih selekcija FK Velež „Muhamed Mujić“ za vikend 17/18.03.2018.

Jučer i danas (18.03.) svoje utakmice su igrale i Omladinske selekcije FK Velež „Muhamed Mujić“.

Kadeti i juniori Veleža koji se takmiče u okviru Omladinske lige BiH – grupa Jug bili su domaćini vršnjacima iz HNK Sloga GV/Uskpolje, i upisali su dvije sigurne pobjede.

Kadeti su slavili visokim rezultatom 7:0. Pet golova dao je Tarik Pehilj, dok su po jedan dali Balavac i Bašić. Na tabeli, kadeti zauzimaju 3. mjesto sa 31 osvojenim bodom, pet manje od prvoplasiranog Posušja.

Juniori su također upisali sigurnu pobjedu, rezultatom 4:0. Trostruki strijelac bio je Adis Puce, dok je jedan gol dao i Tojaga. Na vrhu tabele pored Veleža još dvije ekipe imaju po 28 bodova, to su Troglav i Tomislav, a zatim slijedi Stolac sa 27 i utakmicom manje.

Juniori koji se takmiče u okviru Premijer lige BiH trebali su biti domaćini FK Sarajevo. Međutim, utakmica se odgodila, tako da je novi datum utakmice 04.04.2018.

Danas su svoje utakmice u okviru HNK lige igrali pretpioniri i pioniri Veleža, koji su bili domaćini HNK Rama. Pretpioniri su slavili rezultatom 7:0 ( 2x Džaferbegović, M. Prguda, Šemšić, Husić, Kozić, Rahimić ), dok su pioniri također slavili 7:0 ( 3x Kodro, Beća, Glamoč, A. Salčin, D. Gušić ). Na tabeli, obje selekcija Veleža zauzimaju 1. mjesto.

Selekcija pjetlića svoje takmičenje u okviru Hey lige nastavlja 15.04.2018. godine.