Rezultati Omladinskih selekcija FK Velež „Muhamed Mujić“

Danas su na terenu bile i Omladinske selekcije Kluba. Juniori i kadeti su gostovali u Posušju, dok su pioniri i pretpioniri igrali protiv Lokomotive.

Na odlično pripremljenom terenu u Posušju, juniori Veleža su nakon 90 minuta sportske borbe savladali domaćina rezultatom 2:1. Domaćini su poveli golom Ivankovića u 23. minuti, koji je nakon jedne greške odbrane Veleža savladao Haruna Isića, koji je na nedavno održanom dvoboju golmana u Sarajevu osvojio 4. mjesto u kategoriji mlađih juniora.

Rođeni vrlo brzo odgovaraju preko Alema Brkana, koji je siguran sa penala, u 27. minuti. Do kraja utakmice, Velež je imao incijativu, i pred sami kraj utakmice preko Čustovića dolaze do tri vrijedna boda. Juniori trenutno zauzimaju prvo mjesto Omladinske lige BiH – grupa Jug, sa tri boda više od Igmana.

Za razliku od juniora, kadeti su danas upisali minimalni poraz, a jedini strijelac za domaćina bio je Miličević. Kadeti su i dalje prvi, ali sada sa tri boda prednosti nad Slogom G.V/U.

Pioniri su na pomoćnom terenu Stadiona Rođeni ugostili svoje vršnjake iz FK Lokomotiva, i upisali sigurnu pobjedu rezultatom 4-0. Dvostruki strijelac bio je Pehilj, dok su po jedan dali Rokić i Gosto. Rođeni su iskoristili remi Zrinjskog u Prozor-Rami, pa su sada izjednačeni na vrhu tabele. Pretpioniri su upisali uvjerljivu pobjedu, bilo je 12:0.

Mali Rođeni, selekcija 2005. godište i mlađi, će od 18.05. do 21.05. učestvovati na međunarodnom turniru Montenegro Trofej Kup, koji se igra u Budvi. Obezbijeđen im je smještaj kao i ostali sadržaji. Sretno !