Rezultati omladinskih selekcija FK Velež, 25. i 26.08.

Jučer su juniori Veleža koji se takmiče u okviru Premijer lige BiH ugostili ekipu Borca, u okviru 4. kola. Na kraju, u pravoj golijadi, slavili su gosti rezultatom 6:4 !

Rođeni su poveli golom Balavca u 9. minuti, da bi gosti do kraja poluvremena postigli čak 4 gola. Dva puta je pogodio Kuruzović, dok su po jedan dali Turanjanin i Eskić. U drugom poluvremenu veliki povratak Veleža, koji preko Tojage u 49. , Kajtaza 52. i Agovića u 67. minute dolaze do 4:4. Ipak, do kraja utakmice gosti preko Turanjanina u 69. i 82. minuti, dolaze do konačnih 6:4.

Nakon 4. kola, juniori Veleža zauzimaju 11. mjesto sa 4 boda, a u narednom kolu putuju u Sarajevo, gdje će odmjeriti snage sa Željezničarom.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Sinoć su svoje prvenstvo u okviru HNK lige otvorili pretpioniri i pioniri Veleža i Zrinjskog. Prvo su na teren istrčali pretpioniri, a na kraju je Zrinjski upisao pobjedu rezultatom 5:0. Pioniri su remizirali, bilo je 0:0. Naredno kolo, mali Rođeni će ugostiti vršnjake iz Stoca.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
U subotu, 25.08.,  svoje utakmice igrali su kadeti i juniori Veleža koji se takmiče u okviru Omladinske lige BiH – grupa Jug.

U Čitluku, na stadionu Bare, kadeti Veleža su rezultatom 3:0 bili bolji od svojih vršnjaka iz Brotnja. Strijelci su bili Hošo, Habibija i Džinović. Nakon 2. kola kadeti imaju 6 bodova. Juniori su remizirali, bilo je 2:2. Strijelci za Rođene su bili Bečić i Pelja. Nakon 2. kola juniori imaju 4 boda. U narednom kolu, Rođeni će ugostiti ekipu Tomislava.