Rezultati omladinskih selekcija FK Velež, 01. i 02.09.2018. godine

02.09.2018.

Pored prvog tima, na terenu su ovaj vikend bile i omladinske selekcije FK Velež „Muhamed Mujić“.

Jutros su na pomoćnom terenu kadeti i juniori Veleža koji se takmiče u okviru Omladinske lige BiH – grupa Jug ugostili vršnjake iz HNK Tomislav. Kadeti Veleža su slavili rezultatom 4:1. Dvostruki strijelac bio je Džinović, dok su po jedan dali Pirija i Mašić. Nakon 3. kola kadeti imaju 9 bodova i nalaze se na 1. mjestu.

Juniori Veleža su upisali pobjedu rezultatom 4:0. Strijelci su bili Bečić, Zekić M., Mandžuka i ag. Nakon 3. kola, juniori imaju 7 bodova i nalaze se na 2. mjestu.

U narednom kolu kadeti i juniori Veleža igraju sa Braniteljem.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

U poslijepodnevnim satima na pomoćnom terenu svoje utakmice u okviru 2. kola HNK lige igrali su pretpioniri i pioniri Veleža, koji su ugostili vršnjake iz Stoca. Pretpioniri Veleža su upisali pobjedu rezultatom 3:1. Strijelci su bili Kurtović, Muraspahić i Đuliman.

Pioniri Veleža su upisali pobjedu rezultatom 4:0. Strijelci su bili Husić, Rebac, Gosto i Puce. U narednom kolu mali Rođeni će gostovati kod ekipe Rame.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Juniori Veleža koji se takmiče u okviru Premijer lige BiH u subotu su gostovali kod ekipe Željezničara, koja je bila bolja rezultatom 6:0. U narednom kolu, nakon reprezentativne pauze, juniori će ugostiti ekipu Zvijezde 09.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Krajem 8. mjeseca selekcija pionira Veleža je osvojila turnir u Beogradu, pobjedivši ekipu Radničkog iz Obrenovca u finalu sa 3:0. Emir Rebac je proglašen za najboljeg igrača turnira, a Dženan Puce je bio najbolji strijelac.

Podsjećamo da su u toku prijave i za Velež Mostar Kup, koji se održava 22. i 23.09.2018.

turnir prguda