Rezultati Omladinskih selekcija, Edis Rahimić junak juniora

Današnjom utakmicom juniora Veleža i Mladosti Doboj Kakanj, u okviru 5. kola Premijer lige BiH, komplentirane su utakmice Omladinskih selekcija Veleža za ovaj vikend.

Danas su na pomoćnom terenu Stadiona Rođeni dobru i zanimljivu utakmicu odigrali juniori Veleža i Mladosti. Na kraju, završilo je remijem, 1:1.

Poveli su gosti u 24. minuti golom Kršića nakon kornera. Nakon toga, Rođeni su svim silama pokušavali doći do gola, ali danas lopta nije htjela u gol. Tri puta se tresao okvir gola Mladosti, dok je na drugoj strani nakon kontri i polukontri, Rahimić spašao Rođene u 3-4 navrata. Na kraju, kada se približavao posljednji sudijski zvižduk, golman juniora Rahimić pogađa mrežu gostiju nakon kornera. Nakon 5. kola juniori zauzimaju 10. mjesto sa osvojenih 4 boda.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Jučer su svoje utakmice u okviru HNK lige, na pomoćnom terenu Stadiona Rođeni, odigrali pretpioniri i pioniri Veleža i Cima.

Pretpioniri su slavili visoku pobjedu rezultatom 11:0. Trostruki strijelac bio je Dženan Puce, dvostruki Omar Rahimić, Kemal Arap i Faris Husić, dok su po jedan gol dali Mirza Prguda i Ajdin Šemšić. Nakon tri kola, mali Rođeni imaju 9 bodova uz gol razliku 25:1 !

Pioniri su sa svojim vršnjacima iz Cima odigrali bez golova. Nakon tri kola Rođeni imaju 7 bodova, i zauzimaju 3. mjesto.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Još u srijedu, 06.09.2017. godine, svoje utakmice u okviru Omladinske lige BiH – grupa Jug, odigrali su kadeti i juniora Veleža i Rame.

Kadeti Veleža su upisali sigurnu pobjedu rezultatom 9:0. Trostruki strijelac bio je Tarik Pehilj, dvostruki Mehmed Pirija, dok su po jedan dali Bašić, Pirić, Krilić i ag. Kadeti nakon tri kola imaju 9 bodova sa gol razlikom 16:0 !

Juniori su također upisali pobjedu, bilo je 4:1 za Rođene. Dvostruki strijelac bio je Husović, dok su po jedan dali Seferović i Kajtaz. Juniori također nakon tri kola imaju 9 bodova.