Rezultati omladinskih selekcija, 16.09.2018. godine

Nakon što je jučer seniorski tim upisao veliku pobjedu, danas su na terenu bile i selekcije Omladinske škole „Muhamed Mujić”.

Jutros su na pomoćnom terenu kadeti i juniori ugostili svoje vršnjake iz Stoca, u okviru Omladinske lige BiH – grupa Jug. Kadeti Veleža su bili bolji rezultatom 7:0. Dvostruki strijelci bili su Bašić i Džinović, a po jedan gol su dali Salčin K., Pirija i Rokić. Kadeti su na 1. mjestu sa maksimalnih 15 bodova.
Juniori Veleža su bili bolji rezultatom 3:1. Trostruki strijelac bio je Adis Puce. Juniori se nalaze na 2. mjestu sa 13 bodova, dva manje od prvoplasiranog Igmana. U narednom kolu kadeti i juniori će odmjeriti snage sa ekipom Leotara iz Trebinja.

Sredinom sedmice juniori Veleža koji se takmiče u okviru Premijer lige BiH su ugostili ekipu Zvijezde 09, koja je upisala pobjedu rezultatom 3:0. Juniori se trenutno nalaze na 12. mjestu sa 4 boda nakon 6. kola. Naredni vikend, juniori će igrati sa Širokim Brijegom.

U poslijepodnevnim satima na pomoćnom terenu pioniri i pretpioniri Veleža ugostili su ekipu Igmana iz Konjica, u okviru HNK lige.

Pretpioniri Veleža su bili bolji rezultatom 3:0. Dvostruki strijelac bio je Đuliman, dok je jedan gol dao Jogunović. Pretpioniri se nalaze na 5. mjestu sa 7 bodova nakon 4. kola.
Pioniri Veleža su upisali pobjedu rezultatom 6:1. Dvostruki strijelac bio je Puce, dok su po jedan dali Abaza, Husić, Salčin K. I Obradović. Za Igman je pogodio Kerim Tiro. Pioniri se nalaze na 1. mjestu sa 10 bodova.

U narednom kolu na rasporedu su utakmice sa Braniteljem.