Rezultati Omladinske škole FK Velež „Muhamed Mujić“

Danas su na pomoćnom terenu Stadiona Rođeni odigrane utakmice između kadetskih i juniorskih selekcija FK Velež i NK Sloga Ljubuški, u okviru Omladinske lige BiH – grupa Jug.

Obje Veležove selekcije bile su sigurne i uvjerljive. Kadeti su slavili rezultatom 5:0. Dvostruki strijelac bio je Adis Puce, dok su po jedan dali Pirić, Agović i Tojaga. Kadeti i dalje zauzimaju prvo mjesto, sa šest bodova više od drugoplasirane Sloge GV/U.

Juniori su slavili rezultatom 8:0. Dvostruki strijelci su bili Ćesir i Gosto, dok su po jedan gol dali Alikadić, Obradović, Čustović i Hebibović. Juniori zauzimaju prvo mjesto, sa tri boda više od Igmana iz Konjica.

U subotu, 22.04.2017. godine, odigran je mali gradski derbi Pod Bijelim brijegom između Veleža i Zrinjskog. Pioniri su upisali pobjedu rezultatom 3:0. Dvostruki strijelac bio je Tarik Pehilj, dok je jedan dao i Benjamin Alam. Sa ovom pobjedom, mali Rođeni su se vratili u borbu za prvo mjesto, sa samo dva boda zaostatka za Zrinjskim.

Pretpioniri su poraženi identičnim rezultatom od svojih vršnjaka iz Zrinjskog. Naši pretpioniri trenutno zauzimaju 5. mjesto, sa 20 osvojenih bodova.

Čestitke momcima na fer i sportskoj borbi i ponašanju.