Rezultati Omladinskih selekcija FK Velež „Muhamed Mujić“

Danas su na terenu bile četiri selekcije Veleža. Pioniri i pretpioniri su kao domaćini ugostili svoje vršnjake iz Brotnja, dok su kadeti i juniori gostovali u Livnu, protiv ekipe Troglava.

Pioniri su na glavnom terenu Stadiona Rođeni odigrali dobru utakmicu i upisali sigurni i uvjerljivu pobjedu. Trostruki strijelac bio je Tarik Pehilj, dvostruki strijelac bio je Benjamin Alam, dok su po jedan dodali Džinović i Beća. Na kraju, bilo je 7:0 za Rođene.

Pretpioniri su također upisali pobjedu, ali za razliku od pionira, minimalnu. Jedini strijelac na utakmici bio je Gadara, koji se u strijelce upisao početkom drugog poluvremena.

Kadeti su poraženi u Livnu, od ekipe Troglava rezultatom 2:1. Rođeni su poveli golom Demića, da bi domaćin preokrenuo golovima Ivana Kurbaša. Bez obzira na poraz, kadeti su i dalje na prvom mjestu. Troglav zauzima 5. mjesto na tabeli.

Juniori su također poraženi, bilo je 2:0 za Troglav, golovima Domagoja Duvnjaka. Juniori bez obzira na poraz i dalje drže prvo mjesto na tabeli. Troglav zauzima 3. mjesto.