Rezultati i raspored utakmica Omladinskih selekcija FK Velež

Danas, ponedjeljak 04.09., u Stocu su odigrane utakmice između pretpionira i pionira FK Velež i HNK Stolac, u okviru 2. kola HNK lige. Utakmice su trebale biti igrane za vikend, ali dogovorom ekipa radi Bajrama, iste su igrane danas.

Pretpioniri Veleža su bili bolji od svojih vršnjaka iz Stoca rezultatom 8:1. Trostruki strijelac bio je Džaferbegović, dvostruki Đuliman, dok su po jedan dali M. Prguda, Husić i Puce. Nakon dva odigrana kola, Velež ima šest bodova.

Pioniri Veleža su također nadigrali svoje vršnjake iz Stoca, i slavili su rezultatom 5:0. Dvostruki strijelac bili su Salčin i Gosto, dok je jedan dao Beća. Pioniri Veleža nakon dva odigrana kola imaju šest bodova.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ __ _ _ _ _ _

U srijedu, 06.09.2017. godine, kadeti i juniori Veleža koji se takmiče u okviru Omladinske lige BiH – grupa Jug, igraju utakmice u okviru 4. kola protiv HNK Rama Prozor. Utakmice se igraju na pomoćnom terenu Stadiona Rođeni, sa početkom u 16 i 18h. U prošlom kolu Rođeni su trebali gostovati u Ljubuškom, kod ekipe Sloge, ali nažalost zbog veoma teške situacije u klubu, te utakmice se nisu igrale.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ __ _ __ _ _

U nedjelju, 10.09.2017. godine, na rasporedu je 5. kolo juniorske Premijer lige BiH. Rođeni će na pomoćnom terenu Stadiona Rođeni ugostiti ekipu Mladosti Doboj Kakanj. Utakmica će se igrati sa početkom u 17h. Nakon četiri odigrana kola, Velež ima 3 boda, dok ekipa Mladosti još uvijek nema osvojenih bodova.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Pioniri i pretpioniri će u okviru 3. kola HNK lige ugostiti ekipu Cima. Utakmice će se igrati u subotu, 09.09.2017. godine, sa početkom u 10 i 11h.