Rezultati i raspored Omladinskih selekcija FK Velež “Muhamed Mujić”

Jučer, 12.10.2017. godine, na terenu su bili i pretpioniri i pioniri Veleža koji su odmjerili snage sa svojim vršnjacima iz FK Blagaj. Utakmice su se igrale na stadionu Provalije.

Pretpioniri su nastavili sa dobrim igrama pobjedivši rezultatom 5:0. Dvostruki strijelac bio je Kenan Đuliman, dok su po jedan dali Kemal Salčin, Dženan Puce i Mirza Prguda. Pretpioniri su i dalje na 1. mjesto sa maksimalnih 21 bodom, koliko ima i Zrinjski, uz gol razliku 49:4.

Puno neizvjesnija i zanimljivija utakmica bila je između pionira Blagaja i Veleža. Poveli su domaćini golom Tule sa penala, da bi do kraja utakmice Rođeni uspjeli preokrenuti rezultat golovima Enisa Beće i Emira Rebca, te tako slaviti na kraju rezultatom 2:1. Pioniri se nalaze na 1. mjestu sa 19 bodova, uz gol razliku 16:1, tri više od ekipa Čapljine i Zrinjskog.

U narednom kolu na rasporedu je duel između pretpionira i pionira Veleža i Zrinjskog.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
U subotu, 07.10.2017. godine, kadeti i juniori Veleža gostovali su u Čapljini, u okviru Omladinske lige BiH – grupa Jug. Kadeti Veleža su remizirali 2:2, ali je zbog nastupa igrača u ekipi domaćina koji je za tu utakmicu bio suspendovan, utakmica registrovana p.f. 0:3 u korist Veleža. Kadeti trenutno zauzimaju 3. mjesto sa 18 bodova, tri manje od prvoplasiranog Posušja.

Juniori su bili sigurni i uvjerljivi pobjedivši 7:1. Dvosturki strijelac bio je Anes Agović, dok su po jedan dali Mandžuka, Seferović, Dželilović, Bajraktarević i Mrgan. Juniori trenutno zauzimaju 4. mjesto sa 15 bodova, tri manje od prvoplasiranih Gruda koje imaju utakmicu više.

U narednom kolu na rasporedu je duel između kadeti i juniora Veleža i Blagaja.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ __ _
Juniori koji se takmiče u okviru Premijer lige BiH u subotu na pomoćnom terenu Stadiona Rođeni dočekuju svoje vršnjake iz NK Široki Brijeg. Utakmica se igra u 16h. Rođeni trenutno drže 8. mjesto sa 10 bodova, koliko ima i Široki Brijeg uz utakmicu više.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Za naše najmlađe članove ( U-9 ) sutra, 14.10.2017. godine, počinje liga u organizaciji NSHNK. Utakmice će se igrati na Kantarevcu dok to vrijeme dozvoli, a onda će se igrati u zatvorenome. Hey liga se ne igra ovaj vikend.