Rezultati i aktivnosti selekcija Omladinske škole FK Velež “Muhamed Mujić”

03.10.2018.

Večeras su svoje prvenstvene utakmice u okviru 6. kola HNK lige igrali pretpioniri i pioniri Veleža i Čapljine.

Pretpioniri Veleža upisali su pobjedu rezultatom 2:1. Strijeci za Rođene bili su Omar Rahimić i Kenan Đuliman. Nakon 6. kola pretpioniri Veleža imaju 13 bodova i nalaze se na 3. mjestu.

Prošli vikend selekcija pretpionira učestvovala je u Novom Sadu, na međunarodnom turniru Ilija Pantelić, na kojem je osvojila 1. mjesto. Eman Pandur je proglašen najboljim igračem, dok je Kenan Đuliman najbolji strijelac.

Pioniri Veleža su upisali pobjedu rezultatom 2:0. Strijelci su bili Faris Husić i Bakir Crnomerović. Nakon 6. kola pioniri se nalaze na 1. mjestu sa 16. bodova. U narednom kolu Rođeni gostuju Brotnju.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Jučer su kadeti i juniori koji se takmiče u okviru Omladinske lige BiH ugostili svoje vršnjake iz Čapljine, u okviru 7. kola.

Kadeti Veleža upisali su pobjedu rezultatom 4:0. Dvostruki strijelac bio je Mehmed Pirija, dok su po jedan dali Demir Bešo i Bakir Bašić. Nakon 7. kola Rođeni se nalaze na 1. mjestu sa 19 bodova.

Prošli vikend kadetska selekcija učestvovala je na međunarodnom turniru u Međugorju, na kojem je osvojila 3. mjesto, pobjedivši ekipu Zrinjskog rezultatom 2:0. Najbolji strijelac turnira bio je Azem Habibija sa pet golova.

Juniori Veleža su bili bolji rezultatom 3:1. Strijelci su bili Samin Pelja, Adis Puce i Edin Marić. Juniori nakon 7. kola zauzimaju 2. mjesto sa 16 bodova. U narednom kolu kadeti i juniori gostuju Posušju.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Juniori Veleža u okviru 8. kola Premijer lige BiH ugostili su ekipu Slavije i na kraju upisali pobjedu rezultatom 2:0, te tako osvojili tri važna boda. Strijelci su bili Harun Jelovac u 76. minuti i Edin Marić u sudijskoj nadoknadi. Juniori se trenutno nalaze na 11. mjestu sa 7 bodova. U narednom kolu Rođeni gostuju kod Sarajeva.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Prošli vikend svoje takmičenje u okviru Hey lige otvorili su i pjetlići Veleža, koji će igrati sa dvije ekipe, crveni i bijeli. Utakmice se igraju na pomoćnom terenu stadiona Pod Bijelim brijegom.