Remi Veleža u Orašju

Danas su na rasporedu bile utakmice 4. kola Prve lige Federacije BiH, u okviru kojeg je Velež gostovao kod ekipe Orašja. Na kraju utakmice nije bilo pobjednika, završilo je 1:1.

Rođeni su danas istrčali u sljedećem sastavu : Abdihodžić – Doljančić, Imamović, Zvonić, Ćosić – Panesso, Vasić, Rodrigo – Mujezinović, Ovčina – Brandao. Na klupi su bili : Rahimić, Kuduzović, Petrović, Isić, Avdić, Handžić, Tatar.

Rođeni odlično otvaraju utakmicu i već od 2. minute vode 1-0. Nakon asistencije Mujezinovića odlično reaguje Brandao i pogađa mrežu domaćina. Ubrzo je isti igrač zaprijetio i u 6. minuti ali golman Orašja, Oštraković, ovaj put brani.

Velež je nastavio sa dobrom igrom. U 16. minuti Panesso nakon prigravanja Brandaa lobuje istrčalog Oštrakovića, ali je Pejić na vrijeme reagovao ispred gol linije. Nakon toga, Vasić je pokušao iznenaditi iz slobodnog udarca sa oko 40 metara, i malo je trebalo da to bude sjajan gol.

Igra se odvijala pretežno na sredini terena. Domaćin je prvi put ozbiljnije zaprijetio u 37. minuti kada je Živković uputio udarac prema golu Abdihodžića, koji je završio preko gola. Ipak, u 45. minuti sudija Topalović dosuđuje penal za Orašje, nkon kojeg Krgić postiže gol, i to je 1-1. Rezultat sa kojim se otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu prvi prijete domaćini, kada Vasić u 62. minuti izbija loptu ispred gol linije Abdihodžića. Ubrzo nakon toga, Mujčić pogađa prečku gola Veleža.

Trener Ibro Rahimić u 73. minuti radi prvu izjenu. Umjesto Mujezinovića u igru je ušao Handžić. Nakon toga, Aletić je imao priliku dovesti Orašje u vodstvo, ali nije iskoristio veliku šansu kada je izašao sam pred Abdihodžića. U 80. minuti priliku za igru je dobio Tatar, koji je zamjenio Panessa.

Na kraju utakmice, podjela bodova između Orašja i Veleža.