Remi Veleža i TOŠK-a

Danas, 25.03.2018. godine, na rasporedu su bile utakmice 18. kola Prve lige FBiH. U Tešnju, na stadionu Luke, snage su odmjerile ekipe TOŠK-a i Veleža. Na kraju, završilo je remijem, 1-1. Strijelac za Velež bio je Kulović, dok je za domaćina precizan bio Oglečevac.

Rođeni su na stadion Luke istrčali u sljedećem sastavu : Bobić – Doljančić, Imamović, Mrgan, Dario – Zvonić – Behram, Lucas – Mujezinović, Kulović – Brandao. Na klupi su bili : Tipura, Mešanović, Memić, Ovčina, Isić, Rodrigo, Mujanović.

Prvi su zaprijetili Rođeni u 5. minuti kada Kulović prolazi po desnoj strani, dodaje Mujezinoviću, koji ne uspijeva savladati golmana Bošnjaka. Domaćini su pokušali preko Suljića u dva navrata, u 11. i 20. minuti, ali njegovi udarci završili su preko gola Bobića. Nakon toga, probao je i Radulović, ali bez promjene rezultata.

U 30. minuti Velež dolazi do gola. Dario je uputio centaršut nakon kojeg je nastala gužva, u kojoj se najbolje snašao Kulović koji šalje loptu u mrežu Bošnjaka. Domaći igrači su tokom akcije stali, čekajući signalizaciju ofsajda, ali sudije nisu prekidale igru.

Do kraja poluvremena kod Rođenih su požutili Mujezinović i Kulović, domaći su pokušali preko Radulovića nakon slobodnog udarca, ali promjene rezultata nije bilo. Tako da se na odmor otišlo sa prednošću Veleža 1-0.

Drugo poluvrijeme Rođeni su otvorili bez promjena u ekipi. U 48. minuti Mujezinović je probao iz slobodnog udarca, ali njegov udarac ide preko gola. TOŠK je u 60. minuti pogodio okvir gola, da bi u 63. minuti preko Oglečevca došli do izjednačenja, 1-1.

Trener Ibro Rahimić radi prvu izmjenu, u 67. minuti. Rodrigo je ušao u igru umjesto Mrgana, na čije mjesto se spustio Zvonić. Ubrzo nakon toga, u 73. minuti, u igru su ušli Ovčina i Mešanović, koji su zamjenili Behrama i Daria.

U 84. minuti domaćin je ostao sa igračem manje jer je crveni karton dobio strijelac gola, Oglečevac. Svoj udarac je oprobao i Lucas sa 30m, ali je Bošnjak bio na visini zadatka. U ekipi Veleža požutjeli su Lucas i Doljančić.

Do kraja utakmice nije bilo većih prilika, tako da je završilo remijem, 1-1.