Remi Veleža i Sibira za kraj priprema u Antalyi

09.02.2019.

Danas je u Antalyi odigrana prijateljska utakmica između FK Velež i FK Sibir. Na kraju, završilo je remijem, 1:1.

Rođeni su danas igrali u sljedećem sastavu: Bogdanović – Dario, Zvonić, Mrgan, Mešanović – Ćosić – Lukas, Behram – Cvijanović, Brandao – Fajić.

Rođeni su poveli golom Fajića u 12. minuti, koji je iskoristio grešku odbrane Sibira. Nakon toga, priliku da se upišu u listu strijelaca imali su Brandao i Behram, ali bez uspjeha.

Veliki dio prvog poluvremena prošao je u ravnopravnoj igri, Sibir je igrao čvrsto i agresivno, dok su Rođeni brzim protokom lopte pokušavali zaprijetiti. Do kraja poluvremena veliku priliku imao je Dario, koji je pretrčao skoro cijeli teren, ali je vjerovatno umor učinio svoje u trenutku kada je trebao matirati golmana. Tako se na poluvrijeme otišlo rezultatom 1-0 za Rođene.

Početkom drugog poluvremena izvršene su dvije izmjene. Umjesto Mrgana i Lucasa u igru su ušli Kuduzović i Zeljković. Sibir je držao više loptu u nogama, dok je Velež prijetio nakon osvojene lopte. Cvijanović je imao priliku, ali bez promjene rezultata.

Malo bolja igra Sibira u drugom poluvremenu im se isplatila u 63. minuti, kada su poravnali rezultat. Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata, tako da je završeno remijem, 1-1.

Ovom utakmicom Rođeni su priveli kraju pripreme u Antalyi. Sutra se vraćaju u Mostar, gdje nakon malog odmora nastavljaju sa pripremama za nastavak sezone.

VIDEO IZVJEŠTAJ sa utakmice pogledajte u nastavku.

#MUSVDG