Remi Veleža i Igmana

Danas (13.01.2018. godine)  je na pomoćnom terenu Stadiona Rođeni odigrana prva prijateljska utakmica u okviru priprema za proljetni dio prvenstva, između Veleža i Igmana. Završilo je prijateljski, 1-1.

Rođeni su krenuli u sastavu : Tipura – Alikadić, Mrgan, Zvonić, Mešanović – Obradović, Vasić, Isić – Behram, Ovčina, Kukić. Bolje utakmicu otvaraju domaćini, kada golom Miloša Kukića na asistenciju Isića iz 10. minute, dolaze do prednosti. Nastavak prvog poluvremena donio je ravnopravnu igru, bez većih šansi na obje strane.

U drugom poluvremenu na teren je istrčala ekipa u sastavu : Rahimić – Stojić, Berbić, Memić, Halilović – Zajmović, Agović, Humačkić – Kulović, Marković, Mujanović. Sredinom drugog poluvremena priliku za igru su dobili i Mandžuka, Puce, Nukić i Bajrektarević. Kulović je u par navrata pokazao zbog čega ga smatraju jednim od najbržih igrača u BiH, a također je svojim udarcem dobro zagrijao ruke golmana gostiju. 

Pred kraj utakmice Igman je poravnao na 1-1. Precizan sa penala u 85. minuti bio je Sultanić, što je na kraju bio i rezultat utakmice.

Za goste, predvođene sa klupe Adisom Obadom, igrali su : Cero, Salčinović, Šabanović, Razić, Kovačević, Drljević, Blagojević, Zeljković, Kašić, Handžić i Džafić. U drugom poluvremenu priliku za igru su dobili još i Abdulanović, Pajaziti, Pajić, Pirija, Graho, Kozić, Džajić, Bešić, Sultanić, Mehić, Islamagić i Košpo.

Prije utakmice, kod Rođenih su trening odradili Bobić, Doljančić, Imamović, Kuduzović, Ćosić i Mujezinović. Naredna utakmica na rasporedu je u utorak, 16.01.2018. godine, kada na pomoćni teren dolazi ekipa Mladosti Doboj Kakanj. Utakmica će se igrati od 13h.

1

Picture 1 of 10