Remi Veleža i Bosne

Danas je na Stadionu Rođeni odigrana utakmica 21. kola Prve lige FBiH između FK Velež i NK Bosna. Na kraju, završilo je remijem, 0:0.

Rođeni su krenuli u sastavu : Bobić – Alikadić, Mrgan, Kuduzović, Dario – Zvonić – Mujezinović, Lucas – Behram, Kulović – Brandao. Na klupi su bili Tipura, Mešanović, Doljančić, Isić, Ovčina, Imamović i Mujanović.

Prvo poluvrijeme nije donijelo neke velike šanse. Velež je više imao loptu u nogama, ali nije uspijevao da stvori kontinuirani pritisak na odbranu Bosne. Prvu šansu je imao Mrgan nakon prekida u 4. minuti, da bi Mujezinović pokušao par minuta kasnije, ali njegov šut prolazi pored stative Bekana.

U 30. minuti desio se jedan sumnjiv kontakt u 16-ercu Bosne. Hajdarević je srušio Kulovića, ali sudija Muslić pušta da se igra dalje. Pred kraj poluvremena, Alikadić je ubacio jednu povratnu loptu na koju je Kulović dobro reagovao, ali odbarana Bosne blokira. Na odbijenu loptu natrčava Mujezinović, ali njegov šut prolazi pored stative Bekana. Tako se na poluvrijeme otišlo bez golova, 0:0.

Drugo poluvrijeme Rođeni otvaraju sa dvije izmjene. Umjesto Alikadića i Kulovića u igru su ušli Doljančić i Mujanović. U 53. minuta, Ovčina ulazi umjesto Mujezinovića.

Bosna je prvi put opasnije zaprijetila preko Hodžića u 61. minuti, kada je njegov udarac izblokirala odbrana Veleža. Nakon toga, imali su dva vezana kornera, ali bez veće opasnosti po gol Bobića. Par minuta kasnije, Pidro odlično prolazi po lijevoj strani, daje povratnu Murgi, ali njegov šut odlazi preko gola Bobića.

Rođeni su pojačavali pritisak na gol Bosne, prijetili su Zvonić, Mujanović, Lucas, ali bez uspjeha. Taj pritisak je otvorio Bosni dosta prostora za kontre, koje su oni pokušavali iskoristiti, ali im je nedostajao zadnji pas da bi ugrozili gol Bobića.

U 82. minuti još jedan sumnjiv kontakt u 16-ercu Bosne, ovaj put nad Ovčinom, ali sudija Muslić opet pokazuje da se igra dalje. U nastavku, kontra Bosne, a Doljančić spašava sa gol linije. Nakon toga, Behram je probao ugroziti gol iz slobodnog udaraca, ali Bekan brani. U nastavku akcije Lucas šutira, ali njegov udarac završava pored gola.

Do kraja utakmice, Velež nije uspio da savlada golmana Bekana, tako da je završilo bez golova, 0:0.