Remi Veleža i Bosne u Visokom

Danas je odigrana utakmica 6. kola Prve lige Federacije BiH između NK Bosna i FK Velež. Na stadionu Luke, u jednoj pravoj sportskoj atmosferi, Bosna i Velež su odigrali bez golova.

Rođeni su danas istrčali u sljedećem sastavu : Abdihodžić – Doljančić, Imamović, Zvonić, Kuduzović – Isić, Ćosić, Vasić – Panesso, Mujezinović, Brandao. Na klupi su bili Tipura, Mešanović, Avdić, Memić, Rodrigo, Handžić i Klarić.

Prvo poluvrijeme proteklo je bez većih prilika, uglavnom se igralo između dva 16-erca. U 15. minuti Brandao se lijepo oslobodio svog igrača na lijevoj strani, ubacio dobru prizemnu loptu, ali Panesso nije pratio akciju do kraja.

Rođeni su pokušavali visokim presingom i brzim protokom lopte da ugroze gol Bekana, dok je ekipa Bosne, predvođena trenerom Ivom Ištukom, igrala opreznije, tražeći svoju šansu iz kontre i polukontre.

Drugo poluvrijeme Rođeni otvaraju izmjenom. Umjesto Vasića u igru je ušao Handžić, koji je zauzeo svoje mjesto na lijevoj strani napada Veleža. Brandao je pokušao zaprijetiti golu domaćina, ali je golman Bekan bio na visini zadatka.

U 62. minuti prilika za Bosnu. Mujić se lijepo oslobodio na vrhu 16-erca i lijepim udarcem pogađa stativu gola Abdihodžića. Nakon toga, Mujezinović je oprobao svoj šut, ali golman Bosne sigurno brani. U 78. minuti, u trenucima kada je Velež igrao sa igračem manje zbog povrede Panessa, Bosna ima dobru priliku, ali je Abdihodžić refleksnom intervencijom spasio Rođene.

Umornog Panessa zamjenio je Klarić, u 79. minuti, koji se ubrzo nalazi u dobroj šansi. Ćosić prolazi po lijevoj strani, ubacuje loptu na drugu stativu, gdje se nalazio Klarić, koji ne uspijeva reagovati na pravi način. Do kraja utakmice nije bilo promjena rezultata, tako da je podjela bodova možda i najrealniji rezultat današnje utakmice.

Ovom prilikom zahvaljujemo se domaćinu na lijepom dočeku, fer i korektnoj igri, kao i odnosu prema našim navijačima. Vidimo se na proljeće na Stadionu Rođeni !