Remi Veleža i Bosna Seme pred nastavak sezone

Danas je u Bijelom polju odigrana prijateljska utakmica između Veleža i Bosna Seme. Utakmica koja je ekipama poslužila kao generalna proba pred nastavak sezone završila je remijem, 1:1.

Rođeni su krenuli sa sastavom : Tipura – Krcić, Mahinić, Zvonić, Petrović – Ćosić, Avdić – Mujezinović, Rodrigo, Handžić – Tatar.

Utakmicu bolje otvaraju Rođeni, koji preko Petrovića dolaze do gola u 15. minuti. Nakon gola, Petrović je osjetio lagane bolove u preponi, i tražio je izmjenu kako ne bi došlo do povrede. I upravo u trenucima kada je Velež bio sa 10 igrača, Bosna Sema dolazi do gola. Čaluk lijepim šutem pogađa mrežu Tipure, koji je bio kratak. Igrala se 25. minuta, a Petrovića je zamjenio Uzun.

Do kraja poluvremena, po jedna šansa na obje strane, ali Mujezinović i Oglečevac nisu bili precizni.

Drugo poluvrijeme Rođeni otvaraju izmjenom. Umjesto Handžića je ušao oporavljeni Dino Ćemalović, koji zauzima mjesto napadača, a Tatar odlazi na desnu stranu. Težak teren nije dopuštao igračima obje ekipe da uspostave pas igru, tako da je igra bila isprekidana, igrači su pokušavali sa dugim loptama koje nisu davale rezultata. 

Ipak, i u takvim uslovima vidjeli smo po jednu dobru šansu na obje strane. Prvo je Bosna Sema preko Handžića zaprijetila golu Rahimića, koji je sredinom poluvremena zamjenio Tipuru, ali odbrana Veleža izbija loptu sa gol linije. Na drugoj strani, Memić nakon prekida šutira, ali odbrana gostiju blokira.

U igru kod Rođenih su još ušli Količić i Memić, a iz igre su izašli Avdić i Rodrigo.

Na kraju, 1:1 je najrealniji rezultat utakmice. Iduće sedmice, Velež dočekuje Travnik, dok Bosna Sema ide u Simin Han.