Remi Slavena i Veleža

Danas je u Živinicama odigrana utakmica 24. kola Prve lige FBiH između Slavena i Veleža. Nakon 90 minuta igre, završilo je remijem, bilo 1:1.

Od prve minute na teren su istrčali : Bobić – Alikadić, Imamović, Kuduzović, Mešanović – Zvonić – Mujezinović, Lucas – Behram, Brandao, Kulović. Na klupi su bili : Tipura, Isić, Mrgan, Doljančić, Obradović, Rodrigo i Mujanović.

Prvo poluvrijeme nije donijelo previše prilika, a težak teren je samo otežavao igračima da uspostave pas igru. Rođeni su golu Brezičanina zaprijetili u 24. i 27. minuti preko Behrama i Mujezinovića, ali bez uspjeha. Na kraju je domaćin iskoristio jedan prekid u 42. minuti i preko Nukića došao u vodstvo od 1-0, što se na kraju ispostavilo rezultatom prvog poluvremena.

Drugo poluvrijeme trener Ibro Rahimić otvara sa dvije izmjene. Umjesto Alikadića i Lucasa u igru su ušli Doljančić i Mujanović. Rođeni su odlično ušli u nastavak igre i u 49. minuti dolaze do izjednačenja. Behram je asistirao Mujezinoviću, koji loptu šalje u mrežu Brezičanina, i to je 1-1.

Nakon toga, Brandao je oprobao svoj udarac, bez uspjeha. Domaćin je preko Mujagića i Salihovića zaprijetio golu Bobića, ali nije bilo promjene rezultata. U 70. minuti Brandao je napustio teren, a priliku za igru dobio je Tarik Isić, koji je ubrzo požutio.

Do kraja utakmice nije bilo većih prilika, tako da je završeno rezultatom 1:1.