Remi juniora Veleža i Zrinjskog, Rođeni se spremaju za TOŠK

Danas je na pomoćnom terenu Stadiona Rođeni odigrana prva utakmica između juniora Veleža i Zrinjskog, u okviru finala Kupa HNK-a. Nakon 90 minuta igre završilo je 1:1, tako da će odluka o pobjedniku pasti u revanšu, koji se igra za 14 dana Pod Bijelim brijegom.

Rođeni su poveli golom Maida Mrgana, koji se polako oporavlja od povrede koljena. Ipak, Zrinjski pred sami kraj utakmice uspijeva izjednačiti preko Cigelia.

U isto vrijeme, na glavnom terenu se igrala trening utakmica između Veleža i Bjelopoljca, a sve u sklopu što bolje pripreme za narednu utakmicu protiv TOŠK-a koja je na rasporedu u subotu od 17 sati.

Trener Ibro Rahimić dao je priliku svim igračima, a na kraju je rezultat bio 7:1 za Rođene. Dvostruki strijelac bili su Tatar i Sekuloski, a po jedan su dodali Brandao, Klarić i ag. Za Bjelopoljac precizan je bio Samir Gosto, koji se trenutno nalazi na posudbi zajedno sa Rijadom Obradovićem  i Mirsadom  Nukićem.

Pred igračima Veleža su još dva treninga do utakmice protiv TOŠK-a, koja je na rasporedu u subotu, 19.08.2017. godine u 17h.