Remi Igmana i Veleža u Konjicu

U okviru 11. kola Prve lige FBiH jučer ( 12.10. ) odigrana je utakmica između FK Igman i FK Velež, koja se igrala na stadionu u Konjicu. Na kraju, nije bilo golova i obje ekipe morale su se zadovoljiti sa jednim bodom.

Rođeni su na teren istrčali u sastavu : Abdihodžić – Alikadić, Imamović, Kuduzović, Mešanović – Zvonić, Ćosić – Panesso, Rodrigo, Handžić – Brandao. Na klupi su ostali Tipura, Mrgan, Isić, Avdić, Ovčina, Mujezinović, Vasić.

Prvo poluvrijeme nije donijelo previše prilika. Velež je pokušavao pas igrom da dođe do gola Igmana, što je bilo teško s obzirom da teren nije bio u najboljem stanju. Domaćin se čvrsto i organizovano branio, i prijetio nakon prekida, kao što je bilo u 20. minuti kada je odbrana Veleža u posljednji trenutak reagovala. Na odmor se otišlo rezultatom 0-0.

Drugo poluvrijeme Rođeni su otvorili sa dvije izmjene. Umjesto Mešanovića i Handžića, ušli su Ovčina i Mujezinović. Desile su se određene rokade u timu, pošto se Zvonić vratio u odbranu, a Kuduzović otišao na lijevu stranu odbrane. U vezi su ostali Ćosić, Rodrigo i Mujezinović, dok je Ovčina zauzeo mjesto na lijevoj strani napada.

Ni u drugom poluvremenu Velež nije uspio ozbiljnije zaprijetiti golu Igmana, koji se nastavio organizovano braniti i prijetiti dugim loptama prema isturenom Džafiću. U 71. minuti igru je napustio Panesso, a u igru ušao Isić.

Najbolju priliku na utakmicu imali su domaćini kada je dosuđen penal u 84. minuti. Odgovornost je preuzeo Idriz Džafić, ali njegov udarac odlično brani Abdihodžić, koji tako spašava Velež od novog poraza.

Sami kraj utakmice pripao je Veležu, koji je preko Kuduzovića i Mujezinovića imao priliku da dođe do tri boda, ali bez uspjeha. Na kraju, podjela bodova, Igman-Velež 0-0.