Remi bez golova Veleža i Željezničara

Danas je na pomoćnom terenu Stadiona Rođeni odigrana prijateljska utakmica između Veleža i Željezničara. Na kraju, gledali smo dobru utakmicu, u kojoj su samo falili golovi. Završilo je 0:0.

Rođeni su istrčali u sastavu : Bobić – Doljančić, Imamović, Kuduzović, Dario – Ćosić, Mujezinović, Lucas – Behram, Kulović, Brandao

Sa druge strane, Admir Adžem je na teren poslao sljedećih 11 : Kjosevski – Stevanović, Graovac, Bogičević, Mehremić – Vranješ, Hajdarević – Zakarić, Ramović, Zec – Ubiparip.

U prvom poluvremenu Željezničar je imao više loptu u nogama, ali nije uspijevao ozbiljnije ugroziti gol Veleža. Kako je vrijeme prolazilo, Rođeni su bili ravnopravan protivnik. No, krenimo redom.

U 7. minuti Ćosić prekršajem zaustavlja Zakarića, a sudija Delić pokazuje na penal. Ipak, Ubiparip pogađa stativu. Rođeni su zaprijetili u 10. minuti preko Mujezinovića, a u 20. minuti Brandao dobro šutira nakon proigravanja Ćosića, ali je Kojosevski bio na mjestu, te loptu izbacio u korner. Nakon kornera, Kuduzović je pokušao, ali bez uspjeha.

Gosti su u 24. minuti imali priliku iz slobodnog udaraca, ali udarac Vranješa odlazi pored gola Bobića. Na drugoj strani, Brandao u 28. minuti odlično proigrava Kulovića, čiji udarac završava preko gola.

Do kraja poluvremena nije bilo većih prilika, tako da se na odmor otišlo rezultatom 0-0.

Drugo poluvrijeme Rođeni otvaraju sa jednom izmjenom. Umjesto Kulovića u igru je ušao Adriano. U nastavak igre su bolje ušli Rođeni, koji su preko dva vezana kornera pokušali doći do prednosti, ali bez uspjeha. U 54. minuti Zvonić je dobio priliku za igru umjesto Daria, na čije mjesto se pomjerio Kuduzović.

U 61. minuti igre Ovčina je zamjenio Brandaa, tako da je Adriano zauzeo njegovo mjesto. Željezničar je u 64. i 65. minuti zaprijetio preko Zeca i Vranješa, ali je Bobić odlično reagovao. Nakon toga, Mujanović je ušao u igru umjesto Behrama.

Adriano je u 72. minuti oprobao svoj udarac, ali Kjosevski je bio na pravom mjestu. Nakon toga, priliku za igru je dobio i Rodrigo umjesto Ćosića. U 79. minuti Doljančič je prošao po desnoj strani i uputio centaršut koji je Kojosevski pokupio.

Pred kraj utakmice Salko Mujanović je imao odličnu priliku da donese pobjedu Veležu, ali je u dva navrata Kjosevski odlično intervenisao. Na kraju, završilo je bez golova, 0-0.