Remi bez golova između Veleža i Olimpika

Danas je odigrana derbi utakmica 4. kola Prve lige FBiH između FK Velež i FK Olimpik. Na kraju 90 minuta igre, završilo je bez golova, 0:0.

Rođeni su danas istrčali u sljedećem sastavu : Bobić – Biševac, Zvonić, Mrgan, Dario – Ćosić – Behram, Mujezinović – Cvijanović, Brandao – Fajić. Na klupi su bili Tipura, Kuduzović, Mešanović, Zeljković, Vehabović, Lucas i Ovčina.

Na drugoj strani, za Olimpik su igrali : Bandović, Pehar, Uzelac, Osmanović, Muminović, Džafić, Jusufi, Beširević, Sadiković El., Stojanović, Drljević. Na klupi su bili Hadžić, Salčinović, Cana, Tatar, Kišić, Pavlović, Sadiković En.

Rođeni su od prve minute krenuli prema golu Bandovića sa željom da što prije dođu do gola. Prvi udarac smo vidjeli u 9. minuti kada je probao Behram, lopta prolazi pored gola. Nakon toga, šutirao je i Ćosić, isti rezultat.

Odličnu priliku imao je Cvijanović u 14. minuti, na asistenciju Mujezinovića, ali i njegov udarac završava pored stative gola Olimpika. U 22. minuti Ćosić je tražio Fajića u 16-ercu, čiji udarac glavom pogađa gornji dio prečke. I u 25. minuti probao je Fajić lobovati Bandovića, ali bez uspjeha. Pred kraj poluvremena, Fajić je petom pokušao proigrati Mujezinovića, ali Bandović pravovremeno interveniše. Sa druge strane, Olimpik se organizovano i čvrsto branio, te tražio nakon prekida da ugrozi gol Bobića, ali takvih prilika nije bilo previše. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 0:0.

Na poluvremenu, predstavnici FK Velež i UG Mostarski Rođeni poklonili su dresove sa potpisom igrača dedi Ibri iz Zenice, koji svaku utakmicu gleda Veleža gdje god on igrao, kao i dedi Hasanu koji je prilikom prognoze sarajevskog derbija spomenuo da mu je ljubimac Velež, čime je privukao simpatije navijača.

Drugo poluvrijeme Rođeni otvaraju prvom izmjenom. Umjesto Behrama, u igru je ušao Lucas. U 55. minuti izvršena je i druga izmjena, Ovčina umjesto Brandaa. Velež je nastavio sa igrom iz prvog poluvremena. Gosti su pokušali iskoristiti jednu grešku odbrane Veleža, ali udarac Pehara ide preko gola Bobića. Nakon toga, Osmanović je pokušao proći po desnoj strani, ali je Biševac pravovremeno reagovao. Tada se Biševac povrijedio, pa je napustio teren, a u igru je ušao Vehabović. Igrala se 60. minuta.

Gosti su bolje zaigrali u nastavku i bili su mnogo opasniji po gol Veleža. U 73. minuti lijepa akcija gostiju, Stojanović proigrava Osmanovića, ali Mrgan u zadnji trenutak interveniše. Nakon toga su bila dva vezana kornera, ali je odbrana Veleža bila na visini zadatka.

U 84. minuti sporna situacija u 16-ercu Olimpika, kada je Ovčina zaustavljen, ali je sudija Mujić pokazao da se igra nastavi. Odličnu priliku imao je Cvijanović u 86. minuti, ali njegov udarac završava pored gola Bandovića.

Na kraju nije bilo promjene rezultata, tako da je derbi između Veleža i Olimpika završio bez golova, 0:0.