FK Velež Mostar

Danas je u Bijeljini odigrana utakmica u okviru 20. kola m:tel Premijer lige BiH između FK Radnik i FK Velež. Nakon 90 minuta sportske borbe na terenu, završilo je bez golova, 0:0.

Rođeni su na teren istrčali u sljedećem sastavu: Kjosevski – Ćosić, Zvonić, Osmić, Radović – Hasanović, Radovac – Cvijanović, Vehabović, Anđušić – Georgijević. Na klupi su bili Bogdanović, Alagić, Cheshmedjiev, Pršeš, Behram, Ovčina, Zubanović, Sijamija i Brandao.

Za FK Radnik su igrali: Bilobrk, Filipović, Simonović, Vasić, Popara, Milenković, Gogić, Huseinbašić, Karić, Vušurović, Šubert.

Odmah na početku utakmice prijete domaćini preko Popare, ali Kjosevski na pravom mjestu. Nakon toga, Georgijević je istrčao kontru, koju je završio udarcem pravo u Bilobrka, da bi u 11. minuti Ćosić dobro ubacio na prvu stativu, ali na kraju Bilobrk hvata loptu.

U 23. minuti Radovac sjajno dodaje do Anđušića, koji dolazi do lopte prije Bilobrka, ali lopta odlazi pored stative. U 41. minuti Radovac nakon duplog pasa sa Cvijanovićem šutira, ali lopto ide preko gola. Nakon toga, Anđušić i Cvijanović se nalaze u dobroj šansi, ali Bilobrk iz oba dulea izlazi kao pobjednik. Tako se na odmor otišlo rezultatom 0:0.

Drugo poluvrijeme Rođeni otvaraju u istom sastavu. U 51. minuti velika šansa za Radnik, Karić se našao u prilici, ali Kjosevski odlično reaguje u situaciji 1 na 1. Nakon toga, svoj udarac je oprobao i Huseinbašić, ostaje 0:0.

U 57. minuti Velež ostaje sa igračem manje zbog drugog žutog, odnosno crvenog kartona Hasanovića. Nakon toga, trener Dudić je izvršio dvostruku izmjenu. U igru su ušli Cheshmedjiev i Brandao, a iz igre su izašli Vehabović i Anđušić. Domaćin je opet zaprijetio preko Karića u 65. minuti, ali Kjosevski na pravom mjestu.

U 72. minuti Cvijanović je šutirao iz okreta sa visine 16-erca, ali pravo u Bilobrka. Nakon toga, Radović prekida napad domaćina, zatim odlično šutira, ali odlično reaguje Bilobrk. Probao je zaprijetiti i Georgijević, ali bez promjene rezultata.

U 84. minuti priliku za igru dobili su Alagić i Ovčina, koji su zamijenili Osmića i Georgijevića. Do kraja utakmice nije bilo većih prilika tako da je završeno remijem bez golova, 0:0.

U narednom 21. kolu m:tel Premijer lige BiH Velež će ugostiti FK Borac. Utakmica se igra u petak, 5. marta, sa početkom u 18h.

#musvdg

admin
27 Februara, 2021

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *