Raspored Rođenih u narednom periodu, promjena u stručnom štabu

Rođeni su ušli u drugu sedmicu priprema, nakon što je prozivka izvršena 27.06.2017. godine. Iza njih je prva prijateljska utakmica, gdje su poraženi od ekipe Mladost Doboj Kakanj, a poznati su i termini novih utakmica.

U subotu, 08.07.2017. godine od 18h, na stadionu Luke u Visokom odmjerit će snage protiv Bosne. Nakon toga, u četvrtak 13.07. od 18h, na Stadionu Rođeni gostovat će ekipa GOŠK-a, koju od ove sezone trenira Slaven Musa.

Rođeni će 15. i 16.07. učestvovati na 22. Memorijalnom turniru šehidima i poginulim sportistima ARBiH koji će se održati u Župći, u organizaciji FK Mladost. Pored domaćina i naše ekipe, na turniru će nastupiti i Rudar Kakanj kao prošlogodišnji pobjednik, te ekipa Rudara iz Breze.  Polufinalne utakmice su na rasporedu 15.07. u 15:30h i 17:30h, dok je 16.07.  zakazana završnica turnira u istim terminima.

Odmah nakon završetka tog turnira ekipa putuje u Fojnicu gdje će odraditi jedan dio priprema. Ekipa će u Fojnici trenirat sedam dana, a sve će završiti novim turnirom koji je na rasporedu 22. i 23.07.2017. godine.

Velež će učestvovati na 22. Memorijalnom turniru „Kenan Memija“, koji je bivši igrač FK Fojnica. Bio je pripadnik ARBiH, dobitnik Zlatnog ljiljana, koji je poginuo u novembru 1993. godine. Prvog dana turnira na rasporedu su polufinalne utakmice, a drugog dana na rasporedu je završnica turnira. Nakon turnira, ekipa se vraća u Mostar, kada se ulazi u samu završnicu priprema pred početak nove 2017/18 sezone.

U međuvremenu, došlo je do promjene u stručnom štabu Rođenih. Na mjesto drugog pomoćnika Ibre Rahimića umjesto Damira Ćemalovića, kojem ističe ugovor, dolazi Jasmin Trnovac koji će pomagati treneru Rahimiću kada je fizička sprema ekipe u pitanju.  Mustafa Kodro ostaje kao prvi pomoćnik, kao i Nenad Melher koji je trener golmana.