Rahimić : Kup nije prioritet, u nedjelju je važnija utakmica za nas

Danas je u prostorijama Sportskog saveza Grada Mostara održana zajednička konferencija za medije pred derbi susret između Zrinjskog i Veleža. Utakmica koja se igra u okviru 1/8 finala Kupa BiH.

Prisutnim novinarima su se obratili treneri i kapiteni ekipa. Trener FK Velež, Ibro Rahimić, je istaknuo kako  ovaj susret nije prioritet, i da je puno važnija utakmica koja je na rasporedu u nedjelju, protiv Bosna Seme.
„Što se tiče igračkog kadra, imamo nekih manjih problema, al u svakom slučaju igrat će samo najspremniji. Dobro poznajem ekipu Zrinjskog, pokušat ćemo im se suprostaviti. Uz malo korektnije suđenje mogao sam biti i prvi sa Mladosti, a izgleda da me ista sudbina čeka i u Veležu. Sigurno ću napraviti dobru taktiku, imam viziju kako to da uradim. A na igračima je da to sprovedu na terenu.  Ja sam borac, vidi se napredak, u prvih 8 utakmica imali smo 3 boda, a sada u 3 utakmice smo skupili 5. Ne može ništa preko noći, ali uz malo sreće smo mogli imati još više bodova”.

Kapiten Rođenih, Amer Mahinić, kratko je izjavio da će svi igrači dati svoj maksimum na terenu, i da odigraju što bolje Pod Bijelim brijegom.

Trener Zrinjskog, Vinko Marinović, i kapiten Pero Stojkić su rekli da bez obzira što Velež nije u Premijer ligi BiH da je to uvijek derbi. Dodali su još kako je Kup takmičenje posebno, puno iznenađenja, i da će pokušati u prvoj utakmici ostvariti povoljan rezultat, kako bi mogli mirnije ući u revanš.