Protiv Jedinstva samo pobjeda dolazi u obzir, Berisha dobio pravo nastupa

Nakon teške i duge sedmice nakon utakmice i poraza protiv Goražda, pred nama su utakmice 18. kola Prve lige FBiH, u okviru kojeg naši Rođeni dočekuju ekipu Jedinstva iz Bihaća. Utakmica se igra danas (subota, 16.03.) sa početkom u 15h.

Ekipa Jedinstva, predvođena sa klupe trenerom Vladom Jagodićem, trenutno se nalazi na visokom 4. mjestu sa 29 bodova i gol razlikom 20:16. U proljetni dio prvenstva su ušli sa mnogo problema, te su zadnji krenuli sa pripremama, što se odrazilo na rezultate prva dva kola u kojima su upisali jedan remi i poraz bez postignutog gola (Bosna 0:0, Čapljina 0:2).

Pred sutrašnju utakmicu trener Jagodić je najavio da će njegova mlada ekipa pružiti maksimum, a kada je igrački kadar u pitanju nema suspendovanih igrača.

Rođeni su nakon poraza od Goražda, u već svima poznatim (ne)uslovima, dosta vremena proveli radeći na psihološkom planu, kako bi se ljutnja, razočarenje i bijes što prije pretvorili u dodatni motiv da se nastavi još više i još bolje raditi. Utakmica protiv Jedinstva, iako se na papiru čini kao ne baš težak ispit, zahtjeva maksimalan pristup i koncentraciju od prve minute, kako bi se što prije došlo do željenog rezultata, te tako zadržala prednost na tebeli od četiri boda pred gostovanje na Otoci, koji svi sa velikim nestrpljenjem čekaju.

Veliki doprinos psihološkom opravku i što boljoj pripremi naredne utakmice protiv Jedinstva dali su navijači, koji su u četvrtak (14.03.) posjetili igrače na treningu, te im po ko zna koji put pružili veliku podršku, na kojoj su igrači, stručni štab i cijeli kolektiv Kluba iskreno zahvalni. Kako je to izgledalo, možete pogledati u nastavku, kao i poslušati izjave Ibre Rahimića, Harisa Ovčine i Nusmira Fajića.

Za ovu utakmicu trener Ibro Rahimić na raspolaganju ima Valmira Berishu, koji je u toku sedmice dobio pravo nastupa, kao i Anisa Ramčilovića, što je dodatno pojačalo konkurenciju u ekipi. Zbog dobivenih kartona u zadnjoj utakmici protiv Goražda suspendovani su kapiten Zvonić i Vehabović, Lucas još uvijek nije 100% spreman, dok Marques čeka pravo nastupa.

Glavni sudija utakmice bit će Ismet Ibrahimkadić iz Tešnja. Pomoćnici su mu Delić, Čolić i Deljković. Delegat utakmice je Klišanin Frano (Livno), dok je posmatrač suđenja Dervišbegović Besim iz Orašja.

Sretno Rođeni!

MOSTAR U SRCU, VELEŽ DO GROBA!